Fly-tallerken og DVD

John Eirik Nesbu og Kjell Arne Olar gjorde hver sitt kupp da NMS arrangerte torgdag på Birkeland.

– Jeg er veldig interessert i alle typer fly, så jeg måtte ha denne, sier Kjell Arne Olar og viser fram B 17-flyet på tallerkenen han nettopp har skaffet seg.

Broren John Eirik Nesbu har funnet DVD-en «Wall-E», og er veldig fornøyd med dagens kupp på torgdagen, som ble arrangert for 32. gang på Birkeland lørdag formiddag.

– Jeg har ikke sett filmen før, så nå vil jeg hjem og se hva den handler om, forteller han.

Til tross for at det årlige arrangementet, som vanligvis blir holdt på Tobias’ Jorde, ble flyttet innendørs til bedehuset og til bussgarasjene like ved på grunn av regnvær, var det ingenting å si på oppmøtet. Bruktbutikken for dagen solgte alt fra spill og leker til kobber, messing og interiørdetaljer. På bedehuset ble det arrangert auksjon, Tore Thomassen holdt konsert, det ble servert mat og søtsaker, og barna kunne bli malt i ansiktet eller forsøke å hente opp premier fra fiskedammen.

– Oppmøtet har vært helt topp, vi har solgt godt gjennom hele dagen og det virker som at folk koser seg, forteller Inger Britt Vollan.

Hun er fra Birkenes og jobber frivillig på Det Norske Misjonsselskaps (NMS) gjenbruksbutikk i Lillesand, i likhet med 50 andre. For anledningen ble en rekke gjenstander fra butikken flyttet opp til Birkeland.

– Omtrent halvparten av oss kommer fra Birkeland, så det er stas at vi kan feire torgdagen her. Det har blitt en flott tradisjon, sier hun.