Byr på musikalsk festaften

Fortsatt er det billetter igjen til bygdefesten på Engesland, og hele kommunen er invitert.

– Hele kommunen er invitert, og også folk på Birkeland er hjertelig velkommen. Vel har de mange flotte forestillinger på Valstrand, men til helga flesker Engesland til, sier Trond Eirik Jaabæk.

Lørdag blir det innvielse av bygdas nye flygel, og i den forbindelse varter Engesland kulturforum og Engesland ve og vel opp med konsert. På plakaten står et radarpar som har tatt Norge med storm.

– Dette blir den eneste konserten disse gutta holder på Sørlandet, og vi har i tillegg lavere billettpriser enn andre plasser de har spilt. Jeg forventer ikke noe mindre enn en skikkelig musikkfest, sier Jaabæk, og legger til:

– Men for at det skal bli fest, må det også komme folk i salen, så vi håper mange tar turen.

Kjent fra fjernsynet

Det er Gisle Børge Styve og Heine Totland som får æren av å la fingrene gli over det nye flygelet. Mens førstnevnte er kjent fra NRK og fjernsynsprogrammet Beat for beat, har sistnevnte gitt ut to plater på egenhånd, og spilt i en rekke storslagne musikaler i hovedstaden.

– Jeg har lest omtalene fra andre steder i landet hvor de har holdt forestillingen sin, og de er jevnt over gode. Bergens Tidende (BT) er blant annet svært begeistret, sier Jaabæk.

«Musikk e komme for å bli» har forestillingen blitt kalt. Og BT mener også de to entertainerne har kommet for å bli.

– Det ble en humørfylt, uhøytidelig og spenstig gjennomgang av moderne populærmusikk. Alltid med et glimt i øyet men likevel med stor respekt for det musikalske, skriver avisens anmelder Einar Engelstad, og slår fast:

– Visst kunne en tilbringe hele natten sammen med dette musikalske radarparet.

Går bredt ut

På Engesland åpnes dørene klokka 19.00 lørdag. Billetter selges på Marikken og Engesland Nærmat i tillegg til utsalgssteder på Mykland og Vatnestrøm.

– Vi går bredt ut, for dette er ikke bare en bygdefest for vegdøler, men en oppfordring til hele kommunen om å besøke oss når vi holder konsert, sier Jaabæk.