Brukte mobil i traktor

40-åringen godtok ikke politiets forelegg, og møtte heller ikke fram i retten.

Nå er den 40 år gamle mannen fra Birkenes dømt til å betale en bot på 1.900 kroner for bruk av mobiltelefon i traktor, og i tillegg kommer 1.000 kroner i saksomkostninger. Det fremkommer av dommen fra Aust-Agder tingrett.

Ifølge dommen, har tiltalte og politioverbetjenten som stoppet ham, vidt forskjellige forklaringer om hva som skjedde torsdagen i fjor sommer. Tiltalte, som forklarte seg over telefon til retten, viser til at han skulle til en traktorforhandler i Arendal. Da han kom fram dit, ble han kontaktet av en polititjenestemann, som ifølge tiltalte var både brautende og usympatisk.

Politioverbetjenten skal ha tilbudt tiltalte et forelegg for å ha hindret trafikken med traktoren sin. Det mener traktorføreren er helt urimelig, ettersom trafikken gikk seint på grunn av kø. Tiltalte ble først i etterkant av hendelen klar over at forelegget faktisk gikk på mobilbruk. Han hevder han ikke hadde med seg noen mobiltelefon i traktoren.

I motsetning til tiltaltes forklaring hevder politioverbetjenten, som har en lederstilling i politiet, at mannen ble stoppet på grunn av mobilbruk i traktoren. Tjenestemannen lå mellom 15 og 20 biler bak traktoren i køen, og det var først da traktoren svingte av til traktorforhandleren, han observerte at føreren snakket i mobiltelefon. Han snudde da bilen, og kjørte inn på parkeringsplassen hvor traktoren sto. Også da skal politioverbetjenten ha observert telefonbruk, denne ganga gjennom frontruta på traktoren.

Retten vektlegger forklaringa til polititjenestemannen, og mener det bevisst at 40-åringen snakket i mobiltelefon mens han førte traktoren. Han er tidligere domfelt én gang, og bøtelagt syv ganger. Alle gangene for trafikkovertredelser.