800 uten nett

BRUDD: Torsdag arbeider mannskap fra Sønnico og Eltel med å rette feilen.

Telenor må sperre trafikken for å rette feilen.

– Vi har et utfall i Birkenes, og det skyldes brudd i en fiberkabel mellom Birkeland og Lillesand, sier Anders Krokan i Telenor.

Rundt 800 bredbåndskunder i Birkenes er dermed uten internettforbindelse. I tillegg har 138 kunder problemer med å ringe ut via fasttelefonen.

– Vi er i full gang med å feilrett, og håper å ha det oppe igjen raskt. Jeg tør ikke helt anslå når vi er ferdige, sier Krokan.

Feilen på fiberlinja oppsto klokka 10.45 onsdag formiddag. Bredbåndskunder som er varslet om feilen via SMS har fått flere tidspunkt for når linja skulle være oppe, men ingen av spådommene har slått til.

– Telenor er ved stedet, men situasjonen er komplisert fordi bruddet har oppstått med ved en veistrekning. Vi må sperre trafikken en stund for å strekken ny kabel, sier Krokan.

En del bredbåndskunder på Birkeland fikk igjen internettforbindelsen i løpet av kvelden eller natta, men Krokan kan ikke med sikkerhet si hvorfor.

– Jeg kjenner ikke detaljene, men i slike tilfeller forsøker vi gjerne å omdirigere internetttrafikken. Akkurat nå vet jeg ikke om det er gjort i Birkenes, sier Krokan.

Det er et luftstrekk over Birkelandsveien som har ført til bruddet. Rundt klokka 13.00 torsdag arbeidet fem menn med å rette feilen i krysset med avkjørselen til Nordbø.