Han pleier ikke å klage på brøytinga, men onsdag ettermiddag sist uke syntes han det fikk være nok.
– Det er jo verst for de eldre og de som er litt dårlige til beins. Det har vært veldig lite brøyteaktivitet her. Nå betaler vi eiendomsskatt, så nå kan vi kreve litt, sier Thomassen og varsler at han kommer til å ta en tur opp på Kommunehuset for å si hva han mener om brøytinga. Han var ikke alene om det.
– Det er alltid en del henvendelser fra folk som ikke er fornøyd når det kommer snøfall, forteller teknisk sjef Halvor Nes.
– Det håndterer vi kontinuerlig, så vurderer vi om brøytinga er akseptabel i forhold til snømengde, eller om vi må følge det opp med entreprenørene, og det hender. Det kom ikke mye snø sist uke, men det kom ganske mye på kort tid. Kapasiteten er bygd for et visst nivå, så når det kommer mye snø på kort tid så er det ikke alltid at vi klarer å holde standardkravene hele tida, forklarer han. Nes opplyser at det er et par områder som vil få ekstra oppfølging i fortsettelsen, uten å ville røpe hvilke. Han understreker at fortauene også skal tas.
– Men det er perioder da det er vanskelig å holde unna alt, og da må vi sikre framkommelighet på veiene, presiserer teknisk sjef. Kommunen får mange henvendelser om snø som blir brøyta inn i avkjørsler.
– Da svarer vi at vi har ansvaret for snøbrøyting, ikke snørydding, sier Halvor Nes. Mange lar også kommunen få gjennomgå for brøytinga der kommunen ikke har ansvaret, som langs Strøget. De må ringe 175 til vegtrafikksentralen. Dersom fortauene og gang- og sykkelveiene til skoleområdet ikke er brøytet om morgenen, må man derimot bruke nummeret som står på kommunen hjemmeside.
– Skoleområdet og skoleveiene er noe av det som har høyest prioritet. De skal være brøytet om morgenen, understreker Halvor Nes. Han ber ellers publikum om å rette eventuelle klager til kommunen, ikke til den enkelte brøytesjåfør.
– De står på fra fem om morran til seint på kvelden og gjør en kjempejobb, så klager på brøytesjåførene liker vi ikke, sier teknisk sjef.