«Fargerike bygdefolk – åpen klasse»

GOD STEMNINGE PÅ FORTELLERKVELD: De populære fortellerkveldene byr på gode historier, noe å bite i og prat rundt bordene.  Alle kan bidra.  Her er det Per Gunnar Knutson  som lokker på smilet hos tilhørerne.

GOD STEMNINGE PÅ FORTELLERKVELD: De populære fortellerkveldene byr på gode historier, noe å bite i og prat rundt bordene. Alle kan bidra. Her er det Per Gunnar Knutson som lokker på smilet hos tilhørerne.

KULTUR. Tirsdag i neste uke bør du være på plass i Åsmund Knutson-salen på Bygdemuseet. Du kan ellers gå glipp av ei historie som noen forteller nettopp om deg! Forresten vil du treffe utrulig mye gildt folk der, og mot ein liten slant, tilbyr historielaget og museet deg både kaffe og tiltygg av nyere dato.

Mens fortellerkveldene tidligere har handla om fastsatte tema – enkeltpersoner eller yrkesgrupper – er det denne ganga fritt fram. Vi har fortsatt mange fargerike bygdefolk som ikke er omtalt fordi de liksom ikke har passa inn i tidligere rammer. Vi nevner i fleng: Hjalmar Heimdal, Kristian Ramsvik, Nils og Åsta Bjønnemyr, Konrad Svaland, Helmer Østerhus med fleire. Nå skal heile fargeskalaen få sjansen – alle stiller i åpen klasse. Det er til og med tillatt å fortelle om seg sjøl!

Husk at det skal være ei ære å bli omtalt på disse kveldene: Vi skal løfte fram, ikke henge ut!

Arrangørene, Birkenes Historielag og Birkenes Bygdemuseum, med Birkenes-Avisa som støttespiller, prøver å gjøre opptak av alt som fortelles. Ambisjonen er at dette materialet etter hvert skal samles og gjøres tilgjengelig for alle i bygda.