Varmer opp for stjernene

Homebird i avisbakgården NETTKULTUR. Birkelandstrioen Homebird er klare for hovedscenen under Canal Street neste år. Men først skal de varme opp for Hanne Sørvaag og Pål Rake på Tobias Jorde.

Trioen, bestående av Martin Stapnes (16) på bass/gitar/kor og brødrene Bjørn Olav (16) og Finn Kristian (20) Hartvigsen på henholdsvis vokal/piano og gitar/bass/kor, ble satt sammen før UKM i fjor. Det endte med billett til landsmønstringa som da ble holdt i Larvik. I år gikk det ikke dårligere. Med Elise Sløgedal (14) som gjestevokalist gikk det hele veien til UKM-festivalen i Trondheim. Underveis ble også Canal Street-sjef Mats Aronsen såpass imponert at han hyret inn Homebird til Talentscenen under den årlige musikkfestivalen i Arendal. Torsdag i festivaluka opptrådte birkelendingene for en stappfull kafé Nr 9 på kaia i Arendal. Dagen etter kom en av dommerne bort til Martin mens han satt og spiste på en restaurant i Arendal.
– Han klappa meg på ryggen og gratulerte. Jeg spurte ”Er det med det jeg tror det er?”. Da nikka han og sa at han syntes det vi gjorde var veldig bra, forteller Martin. Premien er å få spille en egen konsert på hovedscenen under neste års festival.
– Da får vi spille et sett på tre kvarter eller noe sånt. Det blir veldig gøy. Kanskje vi får med oss et band bak oss, vi får se, sier trioen, som egentlig skulle vært i studio tirsdag denne uka, men så fikk teknikeren ørebetennelse.
– Det er først og fremst for å prøve oss litt, ikke nødvendigvis for å gi ut noe, understreker de.
På vei fra møtet med Birkenesavisa får guttene forespørsel om å varme opp for Hanne Sørvaag og Pål Rake med band under Birkenes Sparebanks store gratiskonsert på Tobias Jorde. Dermed får birkenesingene en ny sjanse til å høre den talentfulle trioen fredag om halvannen uke.