Nytt hattrick av Jakob

GOALGETTER: Jakob Flakk noterte seg for sitt andre hattrick for sesongen mot Øyestad tirsdag kveld. Her setter han inn sitt tredje i kampen mot Tobienborg hvor det første hattricket kom.

Jakob Flakk noterte seg for sesongens andre hattrick da Øyestad ble slått 5-4 i en «Hawaiikamp» på Nedenesbanen.

FOTBALL. – Fem-fire er jo ikke et resultat som vi ønsker, men dette var en sånn hawaiikamp med mye temperatur og veldig mye frispark, sier BIL-trener Trond Endresen, som er godt fornøyd med at han og disiplene kom hjem med tre poeng i kofferten.
– Øyestad er et bra lag med mange gode enkeltspillere. Hadde de vært litt bedre til å kjempe som et lag, hadde de vært med i opprykkskampen, mener BIL-treneren.
BIL tok ledelsen etter 14 minutter da Jakob Flakk puttet returen etter en praktheading av Christer Dahle i nettet. Utligningen etter 28 minutter kommer på et klart straffespark. Fem minutter før pause er det klart for ny straffe, denne gang til bortelaget og ikke fullt så klar.
– Øyestad-spilleren kommer i stor fart og takler Jakob, og dommeren vurderer det som straffespark. I ettertid ser jeg at det kanskje var litt heldig, sier Endresen. Steffen Mollestad er uansett sikker fra krittmerket.
Andre omgang starter med ny utligning når BIL-forsvaret sover på et frispark. Så følger en femminuttersperiode med mye klabb og babb før gjestene tar nytt grep om kampen. Igjen er det Jakob Flakk som sender BIL i ledelsen når han sniker seg foran to forsvarere og nærmest stupheader et innlegg fra Christer Dahle i mål. Da er det gått 60 minutter. Når Elias Christiansen fire minutter seinere setter inn 2-4 på kontant vis går noe av gnisten ut av hjemmelaget, og BIL får lov til å roe ned spillet og trille ball. Kvarteret før slutt får Jakob en stikker fra Steffen Mollestad, krangler seg forbi to Øyestad-forsvarere og prikker inn sitt tredje for kvelden. Da ser løpet ut til å være kjørt. Med ti minutter igjen av ordinær tid får imidlertid hjemmelaget en gavepakke av et usedvanlig klønete BIL-forsvar, og det blir igjen litt spenning i kampen. Når Øyestad reduserer på ny minuttet på overtid, blir de siste minuttene av tilleggstida spennende. Men BIL rir stormen av og klatrer til topps på tabellen, ett poeng foran Trauma som har en kamp mindre spilt. Minuset er at hvittrøyene pådro seg fire gule kort, hvorav ett til Steffen Mollestad. Det betyr at midtbanedirigenten må stå over onsdagens framskutte lokaloppgjør mot Lillesand IL i Holta.
– Det passet usedvanlig dårlig, men vi må bare trå til, sier Trond Endresen, som ikke liker tanken på to tap mot erkefienden i en og samme sesong.
– Men vi må ikke være for opptatt av det, heller, vi må spille fotball. Vi må være fullt skjerpa og prestere mye bedre enn forrige gang, sier BIL-treneren, som håper mange birkenesinger tar turen til Holta onsdag kveld for å støtte BIL-guttene. Kampstart er 19.30.

Kampfakta

Øyestad – Birkenes 4-5 (1-2)
Bane: Nedenes gress
Mål: 0-1 (14) Jakob Flakk, 1-1 (28, str.), 1-2 (40) Steffen Mollestad, 2-2 (51), 2-3 (60) Flakk,
BILs lag (4-2-3-1): T. Salvesen – K. Suggelia (V.M. Rislaa 35 min), L. Aamlid, O.M. Byremo, T.I. Berge – A. Nilsen (C. Masoud 25 min), C. Dahle – K.A. Espegren, S. Mollestad, E. Christiansen – J. Flakk.