Lørdagstreff for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner

FRIVILLIGHET. Et kåseri av Emil Otto Syvertsen om temaet «Homofili i litteraturen» er blant programpostene når LLH Sør inviterer til lørdagstreff i vaktbua på Odderøya i Kristiansand kommende lørdag.
Regnbueflagg
– Mangfoldet blant lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (lhbt) er like stort som mangfoldet blant resten av samfunnet. Både når det gjelder alder, erfaringer, interesser og det sosiale liv, sier LLH Sør i en pressemelding om bakgrunnen for lørdagstreffet, som er åpent for alle, men har eldre lhbt’ere som hovedmålgruppe.
– Vi vet at de første åpne lhbt’ere nå er på vei inn i seniortilværelsen. Mange har det flott med god familie, venner og støttespillere rundt seg, men vi ser også at det er mange ensomme der ute, samt at noen kunne tenke seg bare å treffe likesinnede en gang i blant, heter det videre.
Lørdagstreffet, som vil bli arrangert månedlig, er ment å være et supplement til disco og festivaler som LLH arrangerer ellers i året.
Utgangspunktet for Emil Otto Syvertsens kåseri er at folk i alderen 60+, som vokste opp på 1950- og 60-tallet, hadde få eller ingen homofile eller lesbiske forbilder, enn si rollemodeller, i nærmiljøet. Noen fant dem imidlertid i skjønnlitteraturen og poesien. I skildringen av frigjøringen som fulgte med den seksuelle revolusjon og hippietiden på 1960- og 70-tallet ble det skapt litterære figurer som kunne være rollemodeller og forbilder for lhbt’ere som bodde i småbyer som andre med «slike tilbøyeligheter» for lengst var reist fra, eller de var satt på plass og stigmatisert for all verden og all fremtid gjennom mobbing og trakassering. Syvertsen vil også fortelle om egne leseropplevelser som medvirket til hans identitetsendring og -dannelse i godt voksen alder og komme med boktips til interesserte.
Kommende lørdag, altså, i Vaktbua på Odderøya. Arrangementet starter klokka 14 og beregnes å vare i cirka to timer. Videre vil lørdagstreffene hovedsakelig bli lagt til midterste lørdag i måneden. Datoene vil bli annonsert på llh.no/sor.