Fornøyd med uavgjort

GOD: Thomas Salvesen (t.h.) var Birkenes’ suverent beste spiller mot Trauma. BIL-keeperen hadde flere matchvinnerredninger og reddet blant annet ei straffe. Her sammen med Adrian Nilsen på vei ut til andre omgang i serieåpningen mot Randesund 2.

FOTBALL. Torsdagens bortemøte med opprykksfavoritt Trauma ble akkurat så jevnt og tøft som BIL-trener Trond Endresen forventet. Kampen endte 1-1 etter at BILs stopperveteran Lasse Aamlid først serverte ballen på sølvfat til Traumas målscorer for så å heade inn utligningen.
– Trauma er et godt lag. De er tippa som favoritt av mange, så dette var nok den tøffeste bortekampen i sesongen. Vi hadde vel omtrent like mange sjanser, men Traumas var større, så alt i alt bør vi være ganske fornøyde med ett poeng, sier BIL-treneren.
Det var Birkenes som åpnet sjansestatistikken med et susende langskudd i stanga signert Chris Masoud. Deretter tok Trauma over og produserte flere kjempesjanser, men BIL-keeper Thomas Salvesen var i det umulige hjørnet og reddet blant annet et straffespark. Det sto 0-0 til pause. Kvarteret ut i andre omgang bommet BIL-stopper Lasse Aamlid på ballen. Den trillet rett i beina på en Trauma-spiller som scoret enkelt. Fem minutter senere fikk BIL-stopperen sin fortjente oppreisning da han var høyest på et frispark fra Elias Christiansen og headet inn utligningen. Etter scoringa hadde birkenesingene en god periode der de trykket på mot Trauma-målet, men det lyktes ikke å få pirket ballen i mål. Dermed endte det 1-1. Det kan BIL-trener Endresen leve med.
– Vi har jo ikke tapt ennå, og jeg tviler på at det er så mange andre som kommer hjem med poeng fra Hove-banen, så vi må være fornøyde med fire poeng på to kamper, sier han.
Neste serierunde er mandag 5. mai. Da kommer Øyestad på besøk til Birkenesparken.