Tok revansj på skytebanen

GOD SKYTTER: Lars Helge Birkeland er utropt til en av de beste skytterne i skiskytternes verdenscupsirkus. Hvorfor viste han i Sandnes sentrum fredag ettermiddag. Bildet er fra trening i de franske alper. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter en tung dag i Lysebotn Opp viste Lars Helge Birkeland og Espen Uldal at de har orden på skytinga på Blinkfestivalens tredje dag.

BIL-duoen var henholdsvis fjerde og nest best i sine puljer i kvartfinalene i skyteduellen i Sandnes sentrum og havna i samme pulje i semifinalen.

Her viste landslagsløper Birkeland styrke ved å vinne, mens Uldal sikret seg den sjette og siste finalebilletten i pulja. I finalen måtte Lars Helge Birkeland se seg slått av Tarjei Bøe og Martin Fourcade, mens Espen Uldal tok en 10. plass.

– Ja, det var jo ikke så galt, men irriterende at jeg bomma på det siste skuddet, sier landslagsløperen til Birkenesavisa.

Nye sjanser lørdag

Ingen av BIL-skiskytterne lyktes å ta seg videre da seniorene spente på seg rulleskiene og gikk prolog for kveldens fellesstart. Lars Helge Birkelands 10. plass, Lars Aasheim Svalands 17. plass og Espen Uldals 47. plass holdt ikke, da de fleste finaleplassene allerede var besatt av forhåndsuttatte løpere.

Lørdag ettermiddag får BIL-trioen nye sjanser når skiskyttereliten skal gå supersprint i Sandnes sentrum. Kvartfinalene starter klokka 16.15.

Mange BIL-løpere til finale

Da gikk det bedre med klubbkamerat Thor Arild Aas. Vegdølen hadde en god dag både på asfalten og skytebanen og tok seg til finalen i supersprint i eldste juniorklasse (20-21 år) etter å ha skutt én bom på hver av de to skytingene og gått inn til tredjeplass på prologen. Finalen går lørdag klokka 12.54.

Birkenes IL vil i det hele tatt være godt representert i finaleløpene i de aldersbestemte klassene i skiskyting i Sandnes sentrum lørdag. I 13-årsklassen gikk både Johan Smeland og Tobias Haugeplass Aanesen seg til finalen, mens Lena Aas skal gå finale i 14-årsklassen. I 15-årsklassen er Johannes Kolstad Lie og Tobias Kerlefsen Håverstad finaleklare, mens Liv Marte Aas skal gå finale i 19-årsklassen. I eldste juniorklasse skal Siri Aas og Katinka Dorothea Rayner-Battle Kleveland forsvare BIL-fargene.

Rask 13-åring

Også langrennsløperne fra junior og nedover gikk kvalifisering til sprint fredag. Av birkenesingene var det bare Ludvig Østerberg Heia i klasse 13-14 år som klarte å ta seg videre fra prologen. Den vant han til gjengjeld med 39 hundredeler. I kvartfinalen var 13-åringen helt suveren og slo nestemann med over fem sekunder. Lørdag morgen venter semifinale og utpå formiddagen en eventuell finale på det unge langrennstalentet fra Ospekollen på Birkeland.