Supre publikumshelter

TAR AV: Stemningen er høy både på scenen og blant publikum under hele premieren. På avslutningsnummeret tar det bokstavelig talt av når superhelt Jo Eskild sendes ut over scenekanten hengende i en stropp.

Hotellhaven på Hotell Norge var fylt til siste klappstol da ”På nyklipte stier” hadde premiere på årets sommershow fredag kveld. Etterpå var det liten tvil om hvem som er de største heltene i Lillesand for tida.

TAR AV: Stemningen er høy både på scenen og blant publikum under hele premieren. På avslutningsnummeret tar det bokstavelig talt av når superhelt Jo Eskild sendes ut over scenekanten hengende i en stropp.

TAR AV: Stemningen er høy både på scenen og blant publikum under hele premieren. På avslutningsnummeret tar det bokstavelig talt av når superhelt Jo Eskild sendes ut over scenekanten hengende i en stropp.


KULTUR. Trioen Thomas Myhren Pettersen, Lars Emil Nielsen og Jo Eskild har gjort det til en populær vane å sette opp sommershow i den idylliske sørlandsbyen. ”Helt på innsiden” er det fjerde i rekka. Det betyr at ensemblet begynner å bli temmelig samkjørt. Det betyr også at de har opparbeidet seg en trofast og svært så hengiven tilhengerskare. Den blir neppe mindre etter årets forestilling. De foregående årenes show har vært braksuksesser som har avkrevd en rekke ekstraforestillinger. Forventningene er derfor høye når trioen går på scenen. Det gjør det ikke mindre hyggelig å konstatere at de nok en gang klarer å løfte produksjonen et hakk. Tekster, musikk, sangprestasjoner, samspill, øyeblikkskomikk, improvisasjon, alt sitter som et skudd. Her er ikke ett dødpunkt.

Dobbelt betydning

Årets forestilling ”Helt på innsiden” handler om helter og hvordan de er på innsiden, og det kan saktens være så mangt. Gjennom 16 numre får publikum stifte nærmere bekjentskap med helter i alle tenkelige og utenkelige utgaver, presentert med slående treffsikkerhet av Thomas Myhren Pettersen og Lars Emil Nielsen, med Jo Eskild som musikalsk krydderleverandør. De to skuespillerne er også ansvarlige for nærmere halvparten av tekstene, mens Hilde Eskild (fire) og Hanne T. Asheim (tre) har levert den andre halvparten. Bye & Rønning-helten Jon Niklas Rønning er også representert med en tekst. Den er til gjengjeld aldeles glimrende, slik den framføres av den 16-årige ”Idolhelten” Thomas med Lars Emil som ekstatisk programleder. Å framheve ett nummer blir imidlertid blodig urettferdig. For her kommer høydepunktene på løpende bånd. Flere av numrene har også en aldri så liten brodd, som Eskilds ”Årets helt” og Asheims ”Kommentarhelt”, noe som bare løfter helhetsinntrykket ytterligere.

Takknemlig publikum

At premierepublikummet liker det de ser og hører er en grov underdrivelse.
– Dette var rett og slett strålende. De tar det så på kornet. Mange gode poenger, synes Gunnar Birkeland, som har med seg kona Reidun på sommershow i Lillesand for andre året på rad. Mens Gunnars favoritt er Berit fra Tuna, faller ungdomsskolelærer Reidun for ”Tenåringsheltene”, der en ikke helt ukjent herremann har en sentral rolle.
– Jeg har levd med Justin Bieber og alt det medfører i hele vinter, så den syntes jeg var god.
Hos gjengen på første rad synes de fleste numrene å gå rett hjem. Flere har problemer med å holde seg på stolene under store deler av forestillingen.

– Fantastisk publikum!

– Fantastisk publikum! Vi ble løfta fram fra første stund. Det er dette vi har øvd åtte-ti timer om dagen for i det siste, sier Jo Eskild etter at stående trampeklapp og blomsterbuketter er mottatt.
– Veldig befriende å endelig få spille for publikum. Premierefølelsen er alltid spesiell, og da er det fantastisk at det går så bra. Vi er veldig fornøyde, stemmer Thomas Myhren Pettersen i. Han spår allerede nå at det går mot ekstraforestillinger.
– Det har vært en sinnssyk etterspørsel etter billetter. Noen av forestillingene er allerede utsolgt, mens det er få billetter igjen til flere av de andre, sier skuespilleren og tekstforfatteren som også har produsentansvaret. Glemmes må heller ikke Trond Hanssen, som også i år har hatt en stø hånd på regien, lydmann Thomas Hovland og kostymedesigner Lone Jørstad Pettersen, som hver på sin måte bidrar til en suksessfull helhet.

”På nyklipte stier – Helt på innsiden”
Med: Thomas Myhren Pettersen, Lars Emil Nielsen og Jo Eskild
Regi: Trond Hanssen
Koreografi: Thomas Myhren Pettersen
Musikalsk ansvarlig: Jo Eskild
Tekstforfattere: Thomas Myhren Pettersen, Lars Emil Nielsen, Hilde Eskild, Hanne T. Asheim, Jon Niklas Rønning
Kostymedesign: Lone Jørstad Pettersen
Lyd: Thomas Hovland
Hvor og når: Hotellhaven på Lillesand Hotel Norge i tidsrommet 28/6-12/7

Se flere bilder fra forestillingen: