Holder nyttårskonsert i kulturarenaen

Søndag kveld byr det seg en anledning til å høre verker av Bach, Bartok, Bibalo, Haydn, Sæverud og Schumann i kulturarenaen på Valstrand når den lovende pianisten Lene Rosåsen Glamsland fra Lillesand inntar flygelkrakken.

HOLDER SOLOKONSERT: Søndag kveld kan den lovende pianisten Lene Rosåsen Glamsland oppleves i kulturarenaen på Valstrand skole.

HOLDER SOLOKONSERT: Søndag kveld kan den lovende pianisten Lene Rosåsen Glamsland oppleves i kulturarenaen på Valstrand skole.


KULTUR. Lene Rosåsen Glamsland regnes som en av landets mest lovende pianister. I 2010 vant hun førstepremien på 10.000 kroner, fagjuryens pris og Kristiansand Symfoniorkesters solistpris i konkurransen Ung Klassisk. Lillesandjenta har studert ved Musikkonservatoriene i Tromsø og Århus, og kan skilte med toppkarakter på sin mastergradsoppgave i klassisk piano. Hun er nå godt i gang med soliststudier i Paris under den anerkjente ungarske professoren Thomas Tamas Vesmas.
Det er et variert program pianotalentet har tenkt å presentere under nyttårskonserten; to små stykker av den norsk-italienske komponisten Bibalo, seks små stykker av den ungarske komponisten Bela Bartok, og selvsagt noe av favorittkomponisten Johann Sebastian Bach. I tillegg vil publikum få høre stykker av Sæverud, Schumann og Haydn. Til Lillesandsposten sier Rosåsen Glamsland at hun gleder seg til å spille på det nye flygelet i kulturarenaen.
Søndagens konsert i kulturarenaen starter klokka 19. To dager før, altså fredag kveld, gir hun samme konsert i Lillesand kirke.