Fightet godt, men tapte

STOR ARBEIDSKAPASITET: BIL-spillerne jobba og sleit og klarte nesten å holde følge med de fotrappe, pasningssikre Søgne-spillerne. Midtbanesliter Tommy Ellingsen (t.h.) var en av dem som løp mest.

FOTBALL. Etter en resultatmessig traurig start på sesongen var det få som levnet BIL-spillerne noen mulighet til å hamle opp med serietoer Søgne. Det gjorde de da heller ikke, men med unntak av andre halvdel av første omgang, hang bunnlaget imponerende godt med i Birkenesparken mandag kveld. Vertene hadde også den første ordentlige målsjansen i kampen, da kaptein Glen Jørgensen blåste ballen over fra 16-meteren etter åtte og et halvt minutt. Søgne hadde imidlertid ballen klart mest, mens Birkenes ble mye løpende etter og jage. Fram til 20 minutter var gått, lå hjemmelaget kompakt og godt i forsvar mens gjestene trillet ball. Så begynte hvittrøyene å slite med å henge med på Søgne-tempoet. En heldig og god keepervikar Thomas Salvesen bido sterkt til at det sto 0-0 til pause. Etter hvilen går det to minutter, så går keeper Salvesen ned for telling etter en kollisjon med kneet til midtstopper David Christiansen. En Søgne-spiller snapper ballen og setter den i nettet mens tre BIL-spillere ligger nede, og det står 0-1. Halvveis i svime geleides BIL-keeperen av banen og erstattes av kaptein Jørgensen. Det fører til omrokeringer på hjemmelaget, som ser ut til å få en vitamininnsprøytning av uhellet. Drøye ti minutter seinere spilles spissinnbytter Knut Arild Espegren alene igjennom, men blir feilaktig avblåst for offside. Rett etter får Søgne en dobbeltsjanse som keepervikar Glen redder mesterlig. Ette dette bølger kampen fram og tilbake, til frispark fem meter inn på BILs banehalvdel lempes inn i feltet. Der får en Søgne-spiller gå uforstyrret opp og heade ballen i en pen bue over BIL-keeperen og inn i lengste hjørne til 0-2. T minutter på overtid setter Søgne punktum med 0-3.
– Vi fighter godt på 0-1. Da er det tilløp til noe som kan bli noe. Nå er det Torridal neste. Det er en kamp vi kan vinne. Vi har seks kamper igjen før ferien, og bør vinne tre av dem, selv om det ikke akkurat ser sånn ut på tabellen, sier BIL-trener Trond Endresen etter kampslutt.