– Det er jo så gøy!

KULTUR. Etter fem runder med ”Skal vi danse” på TV2 har Venke Knutson og Egor Filipenko framstått som ett av de aller beste parene. Nå håper birkelandsjenta å gå hele veien til finalen.

– Klart vi vil vinne, eller i hvert fall komme til finalen, det er jo omtrent som å vinne. Det hadde vært kjempegøy å få være med på showdans og alt det der. Vi trener jo for å være best, sier Venke.
Sist lørdag var det rhumba som sto på programmet, og Venke og Egor danset til 33 poeng, tredje beste poengsum.
– Nå begynner jeg å få dreisen på det. Det tok litt tid, men nå begynner jeg å forstå språket til han russeren, ler Venke, og legger til at Egor er rasende dyktig både som danser og koreograf. Det er nemlig han som koreograferer alle dansene deres.
– Han får vite hvilken dans og får en melodi etter sending lørdag kveld, så går han igang, forteller hun.

Travle dager

Tobarnsmoren synes det er helt topp å være med i den populære programserien, selv om det betyr tidlige morgener og seine kvelder i dansestudioet i en ellers hektisk hverdag.
– Vi jobber jo begge to, Egor på Krogh Optikk og jeg på musikkskolen, og så synger jeg jo litt, så han og jeg er de første i treningsstudioet om morran og de siste om kvelden. Vi trener mellom tre og seks timer hver dag, sju dager i uka, og lørdagen går egentlig hele dagen med. Det er helt annerledes enn hverdagen jeg er vant med, men jeg trives med det og prøver å nyte det så lenge det varer. Det er jo bare en gang i livet, understreker hun.

Quickstep neste

De første fem sendingene har vi sett henne danse chachacha, tango, slowfox, jive og rhumba. Denne uka er det quickstep som skal øves inn.
– Den er veldig rask, så nå løper vi rundt i rommet.
– Du blir i god form, da?
– Jeg tror i hvert fall det, men det ser jeg vel først når jeg får løpt en tur med søstera mi igjen når jeg er ferdig med dette, tenker jeg.

Takket endelig ja

TV2 har mast på popartisten flere ganger tidligere om å være med i den populære programserien, men Venke har takket nei. Helt til nå.
– Fordi nå har jeg brukt tre år på å få musikkskolen opp og gå, nå klarer den seg, med de beste pedagogene som fins, så da trenger ikke jeg være der hver dag. Og så har jeg alltid hatt lyst til å lære å danse. Men mest for å få forståelsen av hvordan det er å tørre å gjøre ting en ikke er komfortabel med, for å vokse som menneske. Jeg driver jo en musikkskole der jeg presser ungdom ut på scenen for å gjøre store show, og ville teste sjøl åssen det er å hoppe ut i ting en ikke er trygg på. Jeg kjenner at jeg er veldig fornøyd når hver sending er over og jeg har gjennomført. Og nå som jeg begynner å få dreisen på det, kjenner jeg at det begynner å bli kjempegøy også, sier Venke.

Ikke konkurransemenneske

Derfor vil hun så gjerne være med i ”Skal vi danse” litt lenger, selv om hun egentlig ikke er noe konkurransemenneske.
– Jeg konkurrerer med meg sjøl, men har aldri drevet med sånne konkurranseting. Men han jeg danser med er så konkurransemenneske at det er vanskelig å gå ved siden av ham uten at det blir konkurranse ut av det. Han vil bare vinne. Men det er litt gøy å se at han har klart å gjøre meg til litt mer konkurransemenneske, og jeg har fått ham til å slappe litt mer av, sier birkelandsjenta.

Knallhard konkurranse

Skal hun få fortsette å leve ut dansedrømmen, må hun imidlertid ha både dommerne og TV-publikummet på sin side. For konkurransen er knallhard, på både den ene og den andre måten.
– Kathrine (Sørland) er jo veldig populær, hun er innmari søt og kjempeflink, så hun får mye støtte fra folk. Og de to gutta, Eirik (Søfteland) og Kim-Daniel (Sannes), er så veldig gode på den TV-biten, de vet akkurat hvordan de skal fange kameralinsene, og så har de dansepartnere som er kjempeflinke, så det blir tøft.
– Vi må bare oppfordre birkenesingene til å stemme på deg, da?
– Det må du gjerne gjøre, men de må jo synes at jeg fortjener det. Det sier ihvertfall Egor. Han har veldig rettferdighetssans, og sier ”du skal danse deg til stemmene, folk skal synes at du er god”, ler Venke.
– Men vi tar imot alle stemmene vi kan få, altså, for det er så gøy å være med!