Vant sitt eget minneløp

FAR OG DATTER: Steinar og Sanna Svendsen smiler til fotografen etter at førstnevnte har vunnet Ingsons minneløp. Begge var enige om at det hadde vært en vellykket dag fylt med mange fine og spennende løp.

Eieren av legendariske Ingson, Steinar Svendsen, gikk like godt hen og vant Ingsons minneløp under årets pinsetrav på Flakksvannsbanen.

Årets høydepunkt innen det lokale travmiljøet satte i år nesten ny rekord med 52 hester. Fra klokka 13.00 andre pinsedag kunne man oppleve til sammen elleve travløp med alt fra små ponnier til store hingster.

Det tradisjonsrike travløpet ble som vanlig avsluttet med Ingsons Minneløp. Her var det ingen ringere enn Steinar Svendsen med Myr Seira som tok seieren foran storfavoritten Arild Berås med hesten Tøffe Toft. Dette var ekstra spesielt, ettersom løpet er til minne om Svendsens egen hest Ingson.

– Det er moro å vinne sitt eget løp, sier Svendsen.

Veteranen satser på seier også neste år, spesielt hvis det blir med Myr Seira, som løp på 27,1, tett opptil banerekorden.

SEIER NR. 2: Tolv år gamle Mariell T. Vereide feirer sin andre seier som travkusk sammen med småsøsknene Kathinka og Matheo og mamma Jeanett.

Ung vinner

Pinsetravet samlet alt fra fem år gamle kuskedebutanter til garva veteraner. Første ekvipasje over målstreken var 12 år gamle Mariell T. Vereide fra Tveit med Ødegaardens X-ellent, som vinnere av første ponnirekruttløp.

Selv om Vereide er fra Tveit, har familien røtter på Birkeland og kan regnes som del av lokalmiljøet her. Det synes i alle fall mor Jeanett, som er fra Birkenes. Mariell har holdt på med hest i syv år, og dette var hennes andre seier, men den første på akkurat denne banen. Selv om ponnien var litt vanskelig å få i gang, kunne hun føle seg sikker på seier da det kom til oppløpet.

FASTE GJESTER: Arne Røsstad med sønnene Mathias og Johannes og kompisen Gudmund Mollestad Guttormsen koste seg på pinsetravet i år som i fjor.

God stemning

– Vi er som en stor familie, sier Sanna Svendsen.

Lederen av Lillesand og Birkenes travklubb kan knapt få fullrost styremedlemmene og alle de andre medhjelperne som gjør den lokale travsportens festdag mulig.

– Det er mye å ordne, men med en så fin gjeng og med et så godt samarbeid, så får vi ting gjort, sier Svendsen.

Hun håper publikum også har en fin dag. Dét kan gjengen som har slått seg ned på gressbakken på den ene langsiden av travbanen skrive under på. Arne Røstad har tatt med seg sønnene Mathias og Johannes og kompisen Gudmund.

Familien pleier å dra på pinsetravet hvert år, og nå sitter de og venter på Thea Sundtjønn og Lærdals Sprage som skal ut i ponniløp om et øyeblikk. Det blir andreplass på Thea, og det er godkjent, sier de fire traventusiastene.

SUVEREN SEIER: Ida Jansen og Kolnes Tom var utilnærmelige i løp 4 og vant med nesten en langside.

Overlegen seier

Pinsetravet samlet mange lokale kusker og ryttere. Blant dem var Ida Jansen som vant overlegent i løp 4 i sitt første montéløp med Kolnes Tom. Den innleide hesten, som har stått i trenerstall mesteparten av livet, har fått en ny vår under Idas treningsregime. Hjemme har hun også en hest vi nok kan vente store ting av når den blir gammel nok til å delta i løp.

En annen lokal kusk som kunne triumfere under årets pinsetrav, er Therese Nyhaven. Den tidligere lederen av travklubben har holdt på med hest i 24 år. I år deltok hun med hoppa Apieceofcake, som er både født og oppvokst på Tveide i Birkenes. Hesten har ikke gått løp før, så løpet gikk over all forventning, forteller Nyhaven, som vant på målfoto.

– Det er jo alltid gøy å vinne hjemme, smiler Nyhaven.

SEIRET PÅ MÅLSTREKEN: Det måtte målfoto til før Therese Nyhaven og Apieceofcake kunne utropes som vinnere av Tratec Koabs løp.

REKRUTTLØP: Lillesand og Birkenes travklubb bruker pinsetravet som en rekrutteringsarena. Årets arrangement inneholdt ikke mindre enn fem ponniløp.