Total budsjettresignasjon

Fra møtet i FormannskapetORIENTERING: Økonomisjef Tom Olstad orienterer Formannskapet om endringene i budsjettforslaget. Høyres Åse Dorow (nærmest, med ryggen til) og Nils Olav Eikenes, FrPs Odd Gunnar Tveit, SVs Iren Sommerset og Aps Frank Hansen og Anders Christiansen følger med.

Fra møtet i Formannskapet

ORIENTERING: Økonomisjef Tom Olstad orienterer Formannskapet om endringene i budsjettforslaget. Høyres Åse Dorow (nærmest, med ryggen til) og Nils Olav Eikenes, FrPs Odd Gunnar Tveit, SVs Iren Sommerset og Aps Frank Hansen og Anders Christiansen følger med.


POLITIKK. Rådmannens forslag til budsjett ble enstemmig vedtatt i både Tjenesteutvalget og Formannskapet. Ikke ett forslag til endringer ble fremmet.
– Jeg har vært med i politikken i mange år, men aldri før vært på et budsjettmøte i Formannskapet der politikerne ikke har innspill. Vi må gå inn for den planen som er lagt, men jeg må si at det er med en bismak jeg går inn for et budsjett vi ikke vet konsekvensene av, åpnet KrFs Anne Kristiansen budsjettdebatten i Formannskapet med.
Det totale fraværet av endringsforslag viste at politikerne har tatt det økonomiske alvoret innover seg og har tillit til at rådmannen vet hva hun gjør når hun legger opp til et kutt på fem millioner i året de neste fire åra, over halvparten av dem i skole- og oppvekstsektoren. Vel, i alle fall nesten.

Les mer om politikernes mottakelse av budsjettforslaget onsdagens papiravis