Ny storseier til Amalie og Norge

Amalie Snøløs i aksjon mot Lier i NMOFFISIELL LANDSLAGSDEBUT: Amalie Snøløs (hvit trøye) fikk sin offisielle landslagsdebut da hun spilte det siste kvarteret for Norge J16 i nedsablingen av Tyrkia i første EM-kvalifiseringsrunde i Latvia i går ettermiddag. BIL-jenta fikk sin landslagsdebut i to privatkamper mot England i vår. (Arkivfoto)

OFFISIELL LANDSLAGSDEBUT: Amalie Snøløs (hvit trøye) fikk sin offisielle landslagsdebut da hun spilte det siste kvarteret for Norge J16 i nedsablingen av Tyrkia i første EM-kvalifiseringsrunde i Latvia i går ettermiddag. BIL-jenta fikk sin landslagsdebut i to privatkamper mot England i vår. (Arkivfoto)[/caption]FOTBALL. Birkenesjenta Amalie Snøløs spilte det siste kvarteret da Norge J16 i går valset over Tyrkia i den andre kampen i første EM-kvalifiseringsrunde i Latvia. Norge lyktes fullt ut med taktikken som handlet om å markere Tyrkias beste spiller helt av kampen, slå tidlig opp og så fylle på med spillere. Det ga en solid 4-0-ledelse til pause, noe som gjorde at de norske jentene slappet litt mer av etter hvilen.

– Vi gikk litt opp i limingen og slapp de inn i kampen igjen, selv om de scoret på den eneste sjansen de hadde i kampen. Noen av spillerne slurvet litt på hvordan vi ønsker å opptre, men vi gjorde jobben og det er det viktigste, sier landslagstrener Håkon Grøttland til fotball.no. Han er spesielt fornøyd med det norske forsvarsspillet før pause. LSKs Synne Jensen, som scoret hattrick i den første kampen mot Latvia, noterte seg for to nye mål. Det samme gjorde Marie Markussen fra Stakkevollan IF, som scoret to også mot Latvia. Det siste norske målet ble scoret av Bryne-jenta Tuva Hansen.

Som kjent vant de norske jentene hele 8-1 over Latvia i den første kampen. I morgen (lørdag) møter Norge Wales, som tapte 0-2 for Tyrkia i sin første kamp. Her blir oppgaven først og fremst å gjennomføre kampen på en god måte. Det norske J16-landslaget er uansett på god vei mot avansement fra første runde i EM-kvalifiseringen.