Lars Helge til verdenscupen

Lars Helge Birkeland skriver autograferETTERTRAKTET: Lars Helge Birkeland måtte skrive autografer på Beitostølen etter å ha gått seg inn på det norske laget til verdenscupåpningen i svenske Østersund i neste uke. Men første skal mollestadgutten gå sprint i IBU-cupen i Idre.

Lars Helge Birkeland skriver autografer

SKISKYTING. Lars Helge Birkeland gikk for en plass på verdenscuplaget under mønstringsrennet på Beitostølen i helga, men den vanligvis svært stabile skytteren gjorde uttaket unødvendig spennende med flere bomskudd enn vanlig.

Uttaket ble komplisert for skiskytterforbundet, men lagene til første runde i IBU-cupen (Idre) og verdenscupen (Østersund) er klare. Lars Helge skal gå sprinten i Idre førstkommende lørdag og normalen i Østersund onsdag i neste uke. Resultatene der vil så vise hvor han havner når lagene til neste runde skal kompletteres. Enten blir det verdenscup i Hochfilzen eller IBU-cup på Beitostølen.

Bra start

I mønstringsrennene begynte Lars Helge bra på lørdagens sprint med stor fart på skiene og fullt hus på liggende skyting, men to strafferunder på stående ga ”bare” 10. plass til slutt i et løp verdenseneren Martin Fourcade fra Frankrike vant. På fellesstarten søndag ble det 9. plass til tross for fem bom. To treff mer og han ville vært med i kampen om andreplassen, så det er små marginer. Kollega på rekrutteringslandslaget, Erlend Bjøntegaard, vant løpet og fikk tillit til verdenscupdebut.

Feilfri skyting

Både Sondre Flaa Eieland og førsteårssenior Andreas Mjåland imponerte på sprinten med å skyte feilfritt, men begge mangler en del fart i sporet til å hevde seg helt der framme. De endte på henholdsvis 28. og 38. plass. På fellesstarten ble det noen bomskudd på begge. Her ble Sondre nummer 30 og Andreas nummer 44.

Alder ingen hindring

Superveteran Gunn Margit Andreassen slenger fortsatt med, og det ganske godt. Med løpsstart bare et par strafferunder fra hyttetrappa hører åpningsrennet på Beitostølen med til årets faste ritualer. Med fortsatt brukbar fart i løypa og åtte treff (av 10) på sprinten og 16 (av 20) på fellesstarten kom hun på 16. og 21. plass på de to løpene i en noe ujevn kvinneklasse, der Tora Berger var i særklasse begge dager. Til NRK sa Gunn Margit at hun aldri har sluppet seg helt ned og at hun derfor klarer å hevde seg såpass til tross for bare fire-fem treningsøkter i uka. God skytter har hun alltid vært, og det ser ut til at rutinen hjelper godt på. Bra mosjonistnivå er det i alle fall.

Froland

For øvrig får Marte Olsbu fra Froland sin verdenscupdebut på normalen i Østersund etter to solide løp på Beitostølen. Først skal hun gå to sprintløp i IBU-cupen i Idre.