Imponerte i Holmenkollstafetten

Team Flaxvatn - laget

TEAM FLAXVATN: Ni av lagets 15 stafettløpere foreviget på Bislett-gresset etter endt dyst. Endre og Mads Nesset er henholdsvis nummer to og fem fra venstre i bakre rekke, mens Sondre Flaa Eieland sitter lengst til høyre foran. (Foto: Privat)

SPORT. Da ”Vårens vakreste eventyr” i helgen ble arrangert for 82. gang, var det med birkenesinger på startstreken. Team Flaxvatn, med innslag fra både Birkeland, Mollestad og Svaland, leverte sterk løping i Åpen klasse.

Som navnet antyder har laget sitt utspring på Birkeland, nærmere bestemt rundt Flaksvann, hvor brødrene Mads og Endre Nesset trådte sine barnesko. De øvrige birkenesingene på laget er Preben Agerbo, Terje Aas, Torstein Håkedal, Sondre Flaa Eieland og Øyvind Svaland. De to sistnevnte ikke helt ukjente i skiskyttersammenheng. Medlemmene er stadig å se på startstreker rundt om i landet, på sykkelritt, skirenn eller løp. I Holmenkollstafetten stilte laget, med påfyll av gode venner, i «åpen klasse» som i år telte nærmere 1500 lag. Det lot de seg ikke seg affisere av, milslukerne i Team Flaxvatn, som ubeskjedent løp inn til en femteplass i klassen.
– Vi visste på forhånd at vi hadde et ganske bra lag, men at vi skulle komme på femteplass var en positiv overraskelse, og vi er veldig fornøyde med det, sier lagets pressetalsmann Endre Nesset. Han syntes det var synd at det ikke var seeding i klassen.
– Vi måtte starte nesten bakerst av alle puljene. Dermed tok vi igjen lag foran oss hele tiden, og fikk ikke noen real kniving med lagene som lå på samme sluttider som oss. Det tok også en stund etter målgang før arrangøren fikk med seg at et lag som startet nesten sist hadde løpt inn til en femteplass, forteller han.
Hindringene til tross, Team Flaxvatn ble klokket inn på svært anstendige 58.06. Det var bare ett lite minutt bak lag i eliteklassen, som hadde atskillig bedre forutsetninger for å løpe fort, ettersom de slappp å løpe sikksakk mellom svakere lag.
– Det var totalt kaos på vekslingene. Der tapte vi nok endel tid, på tross av glimrende organisering fra teamledelsens side, gliser Endre og lover enda bedre resultat neste år.
– Da satser vi på å bli seedet, og forhåpentligvis løpe oss inn blant topp tre, røper han og ber alle se opp for et hardtsatsende Team Flaxvatn i året som kommer:
– Vi lover å stille i, og forhåpentligvis prege, mange av sommerens løp og ritt, så det er bare å følge med!
Foruten de nevnte birkenesingene stilte følgende løpere på Team Flaxvatns lag i Holmenkollstafetten: Jon Hove Pedersen, Morten Eide Pedersen, Eirik Landheim, Vegard Bjørn Gjermundshaug, Ronny Hafsaas, Magnus Brendehaug, Lars Løseth og Christer Guttormsen.