Gubbefilmen er klar!

Svalandsgubben 2011 Vinneren og toeren i svev over steingjerdeSVALANDSGUBBEN 2011: Thomas Bereket og Eirik Gramstad fulgte hverandre som skygger gjennom det 27 km lange terrengløpet. På Rugsland slo Gramstad knockout på en melkesyrestiv Bereket. Her passerer de steingjerdet 100 meter etter drikkestasjonen på Svaland. (Foto: Bjørn Vidar Lie)

Svalandsgubben 2011 Vinneren og toeren i svev over steingjerdeEnkelte strekker seg lenger enn andre for å skaffe penger til gode formål.

Øyvind Raen tester utkameraet før gubbeløpet

KREATIV FRISKUS: Øyvind Raen strekker seg langt for å samle inn penger til Menighetens misjonsprosjekt. Siste helga i oktober løp han det 27 km lange gubbeløpet med kamera på hodet. Nå kan filmen ”Svalandsgubben – minutt for minutt” ses på www.svalandsgubben.com (Foto: Anne Mette Hope)

Høsten 2010 fikk Øyvind Raen en rekke firmaer og enkeltpersoner til å sponse seg med en viss pengesum for hvert minutt han klarte å komme under fire timer på det 27 kilometer lange og knallharde Svalandsgubben Skauløp. Det ga klingende mynt i kassa til Menighetens misjonsprosjekt. Stuntet ga tydeligvis mersmak, for høsten etter annonserte samme Raen at han ville løpe ”Gubben” på nytt, denne gang med kamera på hodet, slik at den sagnomsuste løypa kunne bli foreviget, meter for meter, en gang for alle. Gubbekomiteen (arrangementskomiteen for løpet), som lenge hadde hatt et ønske om nettopp å få løypetraseen filmet, skaffet kamera, og Øyvind skaffet sponsorer.
– Hittil er det kommet inn mer enn 30.000 kroner til helseprosjektet Bjørn Olav Sørhus driver i Mongolia, opplyser en fornøyd og imponert Halvard Colbjørnsen i misjonsprosjektkomiteen. Han kan fortelle at filmen, som er på over tre timer fordelt på fem deler, nå er lagt ut på Svalandsgubbens hjemmeside.
– Filmen er redigert av birkenesFilm, som også har lagt til noen filmsnutter av Øyvind og andre løpere, så det er ikke bare Øyvinds opptak fra løypa som er kommet med. Og alle sponsorene har fått navnet sitt med i rulleteksten, forteller Colbjørnsen. Han tør ikke spå hva neste innbringende stunt fra den oppfinnsomme ildsjelen blir, men noe blir det, ganske sikkert.