Byr på gratis julemiddag

På selveste julaften åpner Birkeland Frikirke dørene for enslige, folk med dårlig råd og andre som ønsker noen å feire jul med. På menyen står tradisjonell julemat og hyggelig samvær.

FRIVILLIGHET. – Jula er ei tid da ingen skal behøve å sitte alene. Alle fortjener noe godt på julaften. Kanskje du og familien er nytilflytta og mangler et nettverk her? Det er åpent for alle, og det er gratis, lokker pastor Thor-Harry Nordvoll.
– Men vi må ha påmelding, for vi må jo vite hvor mange vi skal servere. Vi har plass til femti, så det er førstemann til mølla, skynder han seg å legge til.
Frikirkas eldsteråd tente umiddelbart da ideen om en alternativ julefeiring i frokostsalen på Birkeland Hotell ble presentert i et møte.
– Noen av oss har sittet mange julaftener og tenkt at vi gjerne skulle gjort noe for andre. Vi har jo overflod på alle måter. Nå gjør vi noe med det, bemerker Nordvoll. Julefeiringen starter med gudstjeneste klokka fire. Så er det middag klokka fem.
– Det er ingen betingelse at man deltar på gudstjenesten, men det er jo hyggelig hvis det er noen som vil ha selskap med oss der også, påpeker pastoren. Middagen blir tradisjonell norsk julemat, med ribbe og surkål, og riskrem til dessert. Dersom det kommer noen som ikke spiser svin, vil han gjerne vite om det på forhånd, så skal det nok bli en råd med det også.
– Så planlegger vi gang rundt juletreet, det blir opplesning av juleevangeliet, og kanskje ligger det noen pakker under juletreet også, forteller Thor-Harry Nordvoll. Han regner med å avslutte fellesfeiringen i halv ni-tida om kvelden.
– Dette er selvfølgelig et alkoholfritt arrangement. Ellers vil det ikke bli spart på noe, smiler han.