Blodig aften for skogbruksjenter
Viltslakter Jonny Kile fra Mykland Vilt AS viste hvordan en hjort kan skjæres ned og hvilke stykker som brukes til hva. Deler av hjorten ble så til et gourmetmåltid som deltakerne selv laget under kyndig veiledning av Jannicke. ”Kjøttet smakte fortreffelig, og tilbehør som urtekokte byggryn, hårtynn råkost, glaserte rødbeter, rørte tyttebær, rognebærgele, viltsaus, Sørlandschips og godt drikke passet som hånd i hanske”, heter det i pressemeldingen vi har fått fra Jenter i Skogbruket.
”Begrepet ”Blodig aften” stammer fra JiS Akershus og er blitt en årlig høsttradisjon blant medlemmene der. Her samles JiS-medlemmer for å få kunnskap om partering og bruk av viltkjøtt. Kvelden avsluttes med et selvlaget gourmetmåltid. Det spørs om ikke dette blir en tradisjon også i Aust-Agder. Helgens vellykkede arrangement i bryggerhuset på gården Skjeggedal Sørgard langt inn i de dype skoger i Åmli, frister til gjentagelse. Det ble utvekslet ideer og knyttet verdifulle kontakter i tillegg til mye ny kunnskap”, opplyses det.
(Kilde: Pressemelding fra Jenter i Skogbruket)