Vant Ung Klassisk

Elise og lærer AnneVANT SJEKK: En glad Elise og en minst like fornøyd sangpedagog Anne Svendsen med prissjekken på 5.000 kroner. (Foto: Privat)
Elise og lærer Anne

VANT SJEKK: En glad Elise og en minst like fornøyd sangpedagog Anne Svendsen med prissjekken på 5.000 kroner. (Foto: Privat)

KULTUR.I midten av april sang hun seg til landsmønstringen i UKM. Onsdag vant Elise Sløgedal (12) ungdomsklassen i Ung Klassisk i Arendal.

– Jo, det var moro, det, sier 12-åringen beskjedent. De 12 finalistene i Arendal Kulturhus var delt inn i to klasser; over og under 16 år. Av de fem deltakerne i ungdomsklassen (under 16 år) var Elise nest yngst. Likevel gikk hun helt til topps i klassen med sin framføring av ”Ågots Fjellsang” fra den aller første operaen komponert i Norge, Waldemar Thranes ”Fjelleventyret”. Elises sanglærer Anne Svendsen er mildt sagt stolt.
– Utrolig morsomt og ganske overraskende! Både mor og sangpedagog er temmelig høyt oppe akkurat nå, sier hun på mobiltelefon på vei hjem fra Arendal.
– Det var første gang Elise var med, og hun har jo ikke fylt tretten ennå. Hun fikk veldig god tilbakemelding fra juryen. De syntes hun hadde god kontroll på stemmen til å være så ung, påpeker sangpedagogen.
– Jeg har en flink sanglærer, det hjelper jo det, sier Elise når hun skal prøve å forklare hvordan hun er blitt så god til å synge i så ung alder. Hva hun skal bruke de 5.000 kronene som fulgte med Ungdomsprisen til, vet hun ikke ennå.
– Men de kommer sikkert godt med, sier hun. Kanskje går noen av prispengene til lommepenger når det unge sangtalentet skal representere Aust-Agder under UKM-festivalen i Trondheim om noen uker?