Tapre BIL-gutter måtte gi tapt for serielederen

HELHJERTA INNSATS. Edvard Wisløff-Ohrvik og BIL-gutta ga Våg kamp helt til døra, men endte opp med null poeng.

Birkenes både frustrerte og yppa seg til tider mot serieleder Våg i vårsesongens siste kamp, men håpet om et fortjent poeng svant i sluttminuttene.

I et forferdelig regnvær sjokkerte hjemmelaget og tok ledelsen allerede før to minutter var spilt, da Håkon Suggelia fant Eivind Flaa med en bakromspasning. Med sin vanvittige hurtighet parkerte Eivind Vågs midtstoppere og dytta ballen forbi en utrusende keeper. Fra ganske spiss vinkel klarte han å sette inn 1-0 til hjemmelaget og jubelen blant de få fremmøtte tilskuerne sto i taket. En meget sterk prestasjon av «Flaaland».

DRØMMESTART I HØLJREGNET. Eivind Flaa (til høyre) sendte Birkenes i føringa i åpningsminuttene.

Bare minuttet seinere var Eivind på farta igjen. I full spurt mot mål ble han meia ned av bakerste mann og Birkenes-benken skreik etter et rødt kort, men dommeren nøyde seg med å gi gjestenes spiller det gule kortet. Frisparket ble det ingenting av, men bortelaget begynte å skjønne at her måtte de virkelig begynne å ta hensyn til BILs fartsfantom på topp.

Birkenes lå med 10 spillere dypt i banen og Våg hadde store problemer med å bryte igjennom vertenes kompakte forsvarsmur. Men de var skumle på dødballer og etter 18 minutter fikk de utligne på et hjørnespark som ble stussa i mål forbi Kenneth Fossdal i BIL-buret.

Gjestene fortsatte å dominere banespillet stort, mens vertene lå lavt og satsa på kontringer. Strategien fungerte godt, men en drøy halvtime ut i oppgjøret glapp det igjen for Birkenes. Kommunikasjonssvikt gjorde at venstrevingen fikk slå et innoverskrudd innlegg helt upressa, og etter en kollisjon på straffemerket mellom begge lags spillere havna ballen hos en Våg-spiller på bakerste stolpe som enkelt kunne sette inn 1-2.

Kampbildet endra seg ikke nevneverdig frem mot pause. Fem minutter før hvilen kom kveldens mest omdiskuterte situasjon. Birkenes fikk en god kontringsmulighet hvor Eivind kom seg fri ute på høyresida og satte på turboen. Rett foran Våg-benken ble han imidlertid offer for en sein og stygg takling i høy hastighet, og han regelrett fløy langt ut på asfalten mellom kunstgresset og løpebanen. Igjen valgte dommeren kun å gi gult kort, til stor frustrasjon hos publikum og hjemmelagets benk. Til alt hell kom Eivind uskada fra det hele og kunne fortsette kampen.

Resultatet sto seg til pause, og kampbildet holdt seg også da oppgjøret ble blåst i gang igjen. Våg hadde to gode muligheter til å øke ledelsen gjennom godt kombinasjonsspill utenfor BILs 16-meter, men Kenneth leverte høyst kvalifiserte redninger på begge forsøkene.

Utover i andreomgangen klarte Birkenes å flytte laget lenger frem i banen og vant flere dueller sentralt i banen. Etter 83 minutter fikk de en fin dødballmulighet høyt oppe på venstresida. Kristoffer Suggelia svingte frisparket inn i feltet og ballen landa rett på Bjørnar Hoves pannebrask. Helt upressa stanga han lærkula kontant i motsatt hjørne forbi en sjanseløs Våg-keeper. Nydelig målgivende og like vakker heading, og stillinga var 2-2 i Birkenesparken.

Nå gjaldt det bare å holde ut de siste minuttene, men dessverre rakna det helt på tampen for hjemmelaget. To minutter før full tid fikk Kenneth ei hånd på et lavt innlegg fra høyre, men på returen sto en Våg-spiller klar og hamra ballen i mål fra 10 meter. På overtid fastsatte gjestene resultatet til 2-4 på et langskudd fra utenfor 16-meteren. Våg-spillerne jubla som de skulle ha vunnet serien da dommeren blåste av kampen, så det var tydelig at denne seieren satt langt inne.

– Jeg er veldig fornøyd med innsatsen gutta legger ned. Vi ryster serielederen skikkelig og kjemper dem ut av stilen. Kampplanen vår funka bra og de skapte ikke så veldig mange sjanser, men så er det jo sånn at topplag ikke trenger så mange sjanser for å score heller. Målene de får er jeg ikke så fornøyd med. De blir av den litt enkle sorten. Men utenom dette gjør vi en veldig god kamp og jeg synes vi fortjente ett poeng i kveld, var trener Frank Tronstads kommentar til BA etter kampen.

Nå venter et par rolige treningsuker før spillerne tar helt fri i to uker. Birkenes starter høstsesongen borte mot Donn lørdag 10. august.