Kirkesafari

Det er mange dyr som er nevnt i Bibelen, og et par av de mest kjente dyrehistoriene ble presentert i Birkenes kirke i helga.

Kirka ble allerede lørdag formiddag fylt opp av dyr i ulike fasonger og farger: sauer, apekatter, tiger, isbjørn, hunder, katter, bamser, kaniner, elefant og kuer i skjønn forening. Det var treåringene i menighetes tur til å bli gjort stas på, med eget arrangement lørdag 6. mai og utdeling av bok søndag 7. mai. Lørdag begynte menighetspedagog Janna Risdal Ånesland med å åpne kofferten der det var en stor hval og en liten båt. Sammen med sogneprest Torill Farstad Dahl og Tore Thomassen presenterte hun historien om Jona og hvalen. Deretter var det ut på safaritur i kirka med ulike oppgaver. De fikk «sette hale på grisen», synge og prøve intrumenter med Tore, spille dyrelotto og tenne lys ved døpefonten.

Inger Therese Woie stilte opp med lunsj til både barn og foreldre/besteforeldre som var med. Det foregikk på galleriet og i det nye tårnrommet bak orgelet. Gode og mette var det tid for formingsaktiviteter nede i kirkerommet. Forskjellige dyrefigurer ble dekorert og ble til kjøleskapsmagneter som en stolt fikk med heim. Det var også gøy å dyppe hendene i alle regnbuens farger, bokstavelig talt. Hendene ble stempla på et stort ark, og resultatet ble en flott regnbue som kom på plass i kirka til søndagens gudstjeneste. For da var temaet Noas ark.

Søndagen hadde dyra fått plass i den store båten, som i Bibelen kalles Noas ark. Den sto helt framme ved alteret, godt synlig for alle. Barnekoret Soul Kids (1.-4. klasse) sang, og de forventningsfulle treåringene satt rundt i kirka med familiene sine. Det var gøy å se at de var blitt godt kjent i kirkerommet fra dagen før, og flere tok seg en liten sving ut på gulvet og opp til dyrene i arken. Janna og Torill fortalte historien om Noa og alle dyrene som seilte rundt i den store flommen. Torill klippet ut noe mens hun fortalte. Det viste seg å være en fugl, ei due som fløy avsted og fant et ekte olivenblad. Slik forsto Noa at vannet sank, og både folk og dyr i arken var berga.

Det var stor stas da alle mot slutten fikk boka si framme hos Janna og Torill.

 

Anne Kari Birkeland

Givertjenesten

Birkenes Menighet

 

_____________

Brukerskapt