Birkenes cruiser videre

GOD SKUDDFOT. – Han har en god skuddfot, sier BIL-trener Thom Jarle Thomassen om Håkon Suggelia (her i aksjon mot Lillesand i fjor), etter at sistnevnte satte inn to pene frisparkmål fra distanse mot Kvinesdal.

To pene frisparkmål av Håkon Suggelia og ett mål av en hardtarbeidende Eivind Flaa sørga for at Birkenes står med full pott etter fire serieomganger i årets 5. divisjon.

– Jeg blir overraska over denne gjengen hver gang, sier en fornøyd BIL-trener Thom Jarle Thomassen etter lørdagens 3-1 seier over Kvinesdal. Ifølge Thomassen hadde birkenesingene god kontroll på det som skjedde på Kvinesdal stadion, til tross for ei ujevn gressmatte og en sjenerende vind. Gjestene tok ledelsen etter halvtimen spilt, da midtbanemotor Håkon Suggelia klinka et frispark fra 30 meter rett i kassa. Dermed sto det 0-1 til pause etter en førstomgang der Birkenes skapte de fleste sjansene.

– De har én stor sjanse, mens vi har tre-fire store, og burde leda med to eller kanskje tre, beretter BIL-treneren. Kvarteret ut i andre omgang peker dommeren på straffemerket når en BIL-forsvarer er litt for seint ute på en klarering og legger en Kvinesdal-angriper i bakken. Straffesparket settes sikkert i nettet, og det er balanse i regnskapet. Kvarteret før slutt får Håkon Suggelia prøve seg på et nytt frispark, denne gangen fra hjørnet av 16-meteren. Midtbanesliteren setter ballen knallhardt i krysset og sender gjestene i føringa igjen.

Juniorene er førstevalg

Minuttet etter får Eivind Flaa endelig lønn for galeislavejobben og setter inn birkenesingenes tredje mål for dagen.

JOBBER HARDT. Juniorspiller Eivind Flaa har tatt seniorfotballen med storm og markerer seg i hver kamp som en lynrask og hardtarbeidende spiss. Mot Kvinesdal noterte han seg for ett mål og var en av BILs beste.

– Han er et utrolig uromoment for motstanderen, han løper og løper og løper, og får massevis av sjanser, så det er veldig fortjent at han får målet til slutt, sier Thom Jarle Thomassen. BIL-treneren frykta en tøff batalje på Kvinesdal stadion, og det ble det, men ikke fullt så tøff som forventa.

– Banen er ujevn og vanskelig å spille på, og Kvinesdal har en del gode spillere. De har et ungt lag og satser på å klatre oppover i seriesystemet til der de var før, men er nok ikke helt klare for det ennå, påpeker Thomassen. Han benytter sjansen til igjen å trekke fram BILs egen juniortrio som har spilt seg til fast plass på laget.

– Einar (Ytrehus) i målet, Emil (Håkedal Tveite) i midtforsvaret og Eivind (Flaa) framme der er de tre jeg setter opp på laget først. De har tatt noen voldsomme steg i forhold til i fjor og bidrar veldig mye.

Lillesand neste

Thomassen gleder seg også over sesongstarten med fire strake seire, men er ikke veldig overraska over at det har gått så bra.

– Jeg har sett at det er en del fotball i disse gutta, og jeg tror systemet vi spiller nå passer bedre til denne spillergruppa, presiserer treneren, som tror Birkenes kan slå de fleste lagene i årets 5. divisjon.

– Vi går alltid på banen med troa på at vi kan vinne, sånn som i dag, mot normalt vanskelig motstand.

Målsettinga om å bli bedre enn fjorårets 8. plass står imidlertid fast.

– Neste kamp, mot Lillesand, blir kjempetøff, selv om de kun har tre poeng så langt. Det er lokaloppgjør, og sånne kamper lever sitt eget liv, påpeker Thomassen, som håper på mye folk i Birkenesparken mandag 15. mai.

 

KAMPFAKTA

Kvinesdal – Birkenes 1-3 (0-1)

Bane: Kvinesdal stadion, gress

Mål: 0-1 (31) Håkon Suggelia, 1-1 (60, str.) Marcus Reiersen, 1-2 (75) Håkon Suggelia, 1-3 (76) Eivind Flaa

BILs lag (1-4-2-4): E. Ytrehus – E. Wisløff-Ohrvik, E. Håkedal Tveite, M.T. Tallaksen Crowe, J. Christiansen – H. Suggelia, K. Suggelia – K.A. Espegren, J. Frigstad, V. Frigstad. E. Flaa. Innbyttere: J. Sæter Sundtjønn, D. Christiansen, M. Jansen, O.K. Frigstad.

Dommer: Magnus Wøhni Joakimsen, Mandalskameratene FK