Knallsterk serieåpning

MÅLFEIRING. Eivind Flaa takker Viktor Frigstad (nr 16) for innlegget som førte til 2-0-målet. Storebror Jon Frigstad (bak) er også relativt fornøyd.

Et ungt Birkenes-lag valsa over seriefavorittene Rygene i serieåpningen i herrenes 5. divisjon. 4-0-seieren kunne faktisk vært både tre og fire mål større.

– Veldig godt fornøyd! Vi gjør det vi skal. Vi skal angripe, og det gjør vi hele tida. Guttane løper til krampa tar dem. Dette er en kjempegod start, kunne ikke blitt bedre, sier en tydelig fornøyd BIL-trener Thom Jarle Thomassen etter storseieren. Rygene, som rykka ned fra 4. divisjon i fjor, er av Agderposten holdt som favoritt til å vinne årets 5. divisjon.

SOLID MEDIEDEKNING. Det er ikke ofte 5. divisjonslag opplever å ha to lokalaviser, én regionavis og et TV-team (på liften i bakgrunnen) på sidelinja. Agderposten følger imidlertid lokalfotballen i østfylket tett denne sesongen, blant annet med livestreaming av kampene.

BIL-treneren var derfor spent foran oppgjøret i Birkenesparken lørdag ettermiddag. Spenninga holdt seg til det var spilt et snaut kvarter. Da blir Eivind Flaa, en av tre juniorspillere i hjemmelagets startellever, frispilt, og fra skrått hold triller han iskaldt inn 1-0 nede ved stolperota. Snaue ti minutter seinere legger spissen på til 2-0 når han bredsider inn et perfekt innlegg fra høyrekant Viktor Frigstad. Samme Frigstad har to store muligheter til å øke ledelsen før pause, men Rygene-keeperen er både heldig og dyktig som klarer å holde gjestene inne i kampen.

Effektivt hjemmelag

Etter hvilen går Rygene ut i hundre i et forsøk på hente inn vertskapets ledelse, men gultrøyene sliter med å skape målsjanser tross et spillemessig overtak de første minuttene. Igjen er det hjemmelaget som kommer til mulighetene, først ved Knut Arild Espegren kvarteret ut i omgangen, deretter ved Eivind Flaa fem minutter seinere, men igjen er keeperen gjestenes redningsmann.

AVGJØRENDE ØYEBLIKK. Rygene-keeperen klarer ikke å avverge den farlige corneren fra Håkon Suggelia syv minutter før full tid. Ballen havner i nettet, og det står 3-0 til vertskapet.

Når det gjenstår syv minutter av ordinær spilletid er imidlertid ikke Rygene-målvakta like heldig, når han slår en skummel corner fra Håkon Suggelia i eget nett. Der og da slokner gjestenes håp om poeng i serieåpningen, og ett minutt før full tid kan Jon Frigstad sette den fjerde spikeren i Rygene-kista etter å ha blitt servert ballen på sølvfat av Eivind Flaa.

Gode juniorer

– En god start. Jeg burde nok satt den ene sjansen der, men to mål i seriestarten er jo ikke så verst, smiler Flaa etter kampslutt. Sammen med juniorlagskollegene Einar Ytrehus i mål og Emil Håkedal Tveite viste han at det gror godt i rekkene bak de etablerte A-lagsspillerne. Keeper Ytrehus hadde en kjemperedning i andre omgang og var ellers sikker og god de gangene han ble satt på prøve, mens Håkedal Tveite i midtforsvaret tro til i taklingene så det lukta svidd. Håkon Suggelia var som vanlig motoren på midtbanen og viste at han ikke har tapt verken løpsstyrke eller overblikk siden i fjor, mens årets nybakte kaptein Michael Crowe styrte skuta med ro og autoritet.

SEIERSJUBEL. Så godt smaker det med storseier over seriefavorittene i seriepremieren. Spillerne på bildet er Kenneth Fossdal (bak f.v.), Simen Stavland Ohrvik, Håkon Suggelia, Torgeir Holte, Einar Ytrehus, Eivind Flaa, Jonas Sundtjønn, Michael Crowe, Kristoffer Suggelia, Jon Frigstad (foran f.v.), Johannes Christiansen, Edvard Wisløff-Ohrvik, Viktor Frigstad, Knut Arild Espegren, Emil Håkedal Tveite.

– Det er godkjent, dette, vi vinner krigen i kampen. En solid kamp av oss, rett og slett, fastslår Crowe, men minner samtidig om at det gjenstår mange kamper.

– Det er en god start, vi må ta med oss dét, så må vi holde beina på jorda og ta en kamp av gangen, understreker BIL-kapteinen.

 

KAMPFAKTA

Birkenes – Rygene 4-0 (2-0)

Bane: Birkenesparken kunstgress

Mål: 1-0 (13) Eivind Flaa, 2-0 (22) Flaa, 3-0 (38) selvmål, 4-0 (44) Jon Frigstad

BILs lag (1-4-3-3): E. Ytrehus – E. Wisløff Ohrvik, E. Håkedal Tveite, M.T. Tallaksen Crowe, J. Christiansen – K.A. Espegren, H. Suggelia, K. Suggelia – J. Frigstad, E. Flaa, V. Frigstad. Innbyttere: T. Heldås Holte, J. Sæter Sundtjønn, S. Stavland Ohrvik, K. Fossdal

Dommer: Espen Ringvold, Lillesand Fotball

Publikum: Ca. 80