Ubåt og hai til kunstutstilling

KJEMPEGØY. Det er kjempegøy å være her sier Birk (4), som maler ubåt og haier. Han er her sammen med sin mor Paulina.

Birk (4) er en av bidragsyterne til en stor kunstutstilling som settes opp i september i Speiderhuset.

I løpet av to workshopdager i voksenopplæringens lokaler, en nå sist uke og en ny runde i mai, vil mange barn levere flotte bidrag til utstillingen.

– Det er kjempegøy å være her sier Birk, når vi treffer han travel opptatt med maleriet av ubåt og haier.

Han ble invitert hit gjennom barnehagen, og er her sammen med sin mor Paulina.

– Han liker tydeligvis veldig godt å tegne, enda mer enn han har gitt uttrykk for hjemme, sier hun.

PERLER. Svitlana og Oleksandr (8) Mapon fra Ukraina. De kom til Birkeland i november. Oleksandr går i tredje klasse, og trives godt. Nå perler han logoen til favorittklubben sin Manchester United.

Det er Birkenes speidergruppe, sammen med Birkenes læringssenter (voksenopplæringen) og Birkenes menighet som arrangerer barnekunstworkshop.

MALER. Shadia og Lidia setter også stor pris på å prøve seg litt med penslene.

I fjor ble det gitt 129 000 kroner i integreringsmidler fra Agder fylkeskommune. Kunstutstillingen og tirsdagsmiddagene i Frikirka er blant prosjektene disse midlene går til. I løpet av de to workshopene håper man å få laget mye flott kunst som vil bli vist frem under en større kunstutstilling 2. september.

UNGE KUNSTNERE. Nelly og Isak er flittige kunstnere, og produsere mye til utstillingen.

Det er da lagt opp til en stor happening i Speiderhuset. Her blir det korbesøk, kunstutstilling, og mange aktiviteter både ute og inne. Da vil både korpset, søndagsskolen, korene, speideren og Yngstes bidra med aktiviteter og innslag. I tillegg til kunsten barna lager på workshopen vil voksenopplæringens elever parallelt jobbe med en utstilling kalt «Fra mitt hjemsted».

– Jeg er fornøyd med aktiviteten og de som kom koste seg og lagde forskjellig kunst, oppsummerer Horverak. Hun kan videre fortelle at hun har hentet inspirasjon fra Blå Kors Kristiansand, som gjennomførte et lignende kunstprosjekt i fjor.

– Vi har valgt å ha det her på voksenopplæringa, da det er mange av elevene her som kan kombinere det med språkkafeen og vi håper flere kommer, sier rektor May Olaug Horverak ved voksenopplæringen. Hun er også prosjektleder for integreringstiltaket.