– Skal vi ha en leksefri skole?

 

I dette innlegget skal jeg se nærmere på lekser. Noen mener at vi bør ha leksefri skole, andre mener at det er viktig med lekser.

Mange mener lekser er unødvendig og at det stjeler ungdommens fritid. Det er også unødvendig fordi mye forskning viser at det har liten læringseffekt. Dette kan vi stadig lese om i media. For de som strever på skolen er egentlig leksetvang unødvendig og ødeleggende. Dersom man slipper lekser, blir man mindre stressa fordi da slipper man å tenke på innlevering av leksene. Med mye lekser som skal gjøres på en uke, kan man bli ganske stresset fordi du får så dårlig tid hvis du heller vil være med venner eller på fotballbanen. Når man har fem seks timer på skolen hver dag er man på en måte ferdig med skolen. Hvis man absolutt skal gi elevene lekser, kan lærerne heller gi oss en ekstra time til å gjøre leksene på skolen.

Noen mener lekser er nødvendig fordi man får mer læring når man øver på ting man har gått gjennom på skolen. Man får også høre at det er en del av lærernes hjelpekasse for å se hvor gode elevene er i de forskjellige faga. Folk sier også at det er lurt med lekser fordi da får foreldrene med seg hva elevene lærer om på skolen.

Jeg er for leksefri skole fordi, når jeg kommer hjem, vil jeg heller sitte og spille med venner eller være ute. Jeg kan bli stressa av å glemme og levere inn og glemme og gjøre det. Det er på en måte et press på at du SKAL gjøre det. Som nevnt tidligere, burde man heller sette inn en ekstra time på skolen i stedet for å sende det hjem med barna. Man får som sagt mindre fritid, og hvis det er noe man trenger som barn er det fritid til å være ute i stedet for å sitte inne og jobbe med oppgaver man ikke skjønner.

Når man sitter inne i et fengsel en hel dag, burde man få lov til å slappe av når man kommer hjem. Kanskje det hadde vært gøyere om det hadde vært mer praktiske lekser?

 

Torstein Flaa (14)