Sanitetskvinnenes sangfest ble en suksess

SANGGLEDE. Åsa Hørte var en av de mange som stemte i fra første sang.

For første gang arrangerte Birkenes Sanitetsforening sangfest for den eldre garde i bygda. Og det ble virkelig en stor opplevelse for alle de fremmøtte. Det ble etter hvert trangt om plassen og ekstra stoler måtte hentes inn.

Nærmere 70 personer møtte frem til sang og fellesskap. Og det gledet mange og sanitetskvinnene, at så mye mennesker kom for å synge kjente kjære sanger i sammen. BA var tidlig til stede og snakket med noen av de fremmøtte.

LEDET SANGKVELDEN. Randi Harstad ledet sangkvelden for sanitetskvinnene. I bakgrunnen ser vi musikkterapeut Trine Lise Aasheim, som kom ens ærend helt fra Oslo.

Randi Harstad ønsket velkommen og introduserte det nye tilbudet på Aktivitetssenteret. Der fortalte hun litt om kvelden som skulle inneholde mye sang, og med bare kjente norske folkesanger. Det var også en pause der de fremmøtte kunne hygge seg med kaffe, kaker og hyggelige samtaler med kjente og kjære.

TRANGT OM PLASSENE. Det ble helt fult av sangglade mennesker og nær 70 mennesker møtte opp på det nye tilbudet.

Trine Lise Aasheim, som er musikkterapeut, kom helt fra Oslo, ens ærend for å introdusere og hjelpe til på sanitetskvinnenes første sangkveld. Hun hadde også med seg et filmteam. Dette tilbudet skal komme på en app på telefonen, slik at det kan brukes landet rundt.

LYSTE OPP AV GLEDE. Gerd Solheim var en av de mange fremmøtte, og vi så gleden i hele ansiktet hennes da vi var til stede.

På en storskjerm kom sangtekstene opp slik at man kunne følge med å synge i sammen på en enkel måte. Allerede da første sangen ble fremført, skjønte man at dette kom til å bli vellykket. «Mellom bakkar og berg», en kjent og kjær sang innledet det hele. Og sjeldent eller aldri har sangstyrken vært høyere på hele kommunehuset.

STORSKJERM. Kjente og kjære norske sanger som ble fremført av forsamlingen, kunne følge teksten på storskjerm.

Videre så sang man i innledningen sangene «Den fyrste song», Eg heiter Anne Knudsdotter» og «Du skal få en dag i morrå», til stor innlevelse hos de eldre.

GLEDET SEG STORT. Emely Erlandsen så frem til en flott sangfest sammen med venninna Aslaug Moldal (til venstre).

BA fikk en prat med noen av de som var møtt opp.

– Dette har jeg gledet meg voldsomt til. Dette er noe helt nytt og et tilbud jeg virkelig ser frem til, forteller Emely Erlandsen, som kom sammen med venninnen Aslaug Moldal.

Bodil Kortner og Marit Aanesland hyllet det nye tilbudet.

– Mi er her for å støtte opp om dette utrolig gode og nye tiltaket til sanitetskvinnene. Mi er svært glade i å synge begge to, det er både terapi og veldig viktig, forteller de to.

FÅ ANLEDNINGER TIL Å SYNGE. Bodil Kortner (til venstre) og venninnen Marit Aanesland kom tidlig og fortalte at dette var en unik mulighet til å synge sammen.

– Bare det å få anledning til å synge er helt unikt. Det er ikke noen eller lignende tilbud om man ikke er med i kor eller annet. Mi gleder oss noe voldsomt, og tror at dette blir et fast tilbud etter hvert, legger Bodil til.

MER SANG. Mange ser frem til at Birkenes Sanitetsforening vil fortsette med sangkvelder.

Sanitetskvinnene vi traff på var imponert over at det kom så mange folk. Dette er noe de iherdige kvinnene vil ha som et fast innslag på Aktivitetssenteret.

BA sin utsendte ble rørt over å se den store gleden i ansiktet til de fremmøtte.