Ungdommene selv gjorde UKM til en braksuksess

VALSTRAND DANSERS. Flott dans med lysshow av ungdomsskoleelevene Amalie Herje, Anne Tomine Ås, Dina Mollestad, Emilie Sivertsen, Frida Aamlid, Mariell Didriksen, Victoria Glama og Zakieh Omar Fallah.

«Ung kultur møtes» i Birkeneshallen på fredag ble en stor begivenhet for alle de involverte. En folkefest for store og små. Over 700 var til stede i hallen der man fikk se barn og unge i fri utfoldelse. En rekke kunstnere sto frem med utrolig flotte nummer fra podiet. I tillegg hadde flere en utstilling med flotte tegninger og malerier.

BA var vitne til at det var ungdommene selv som hadde invitert til stor fest, og stod for gjennomføringen fra begynnelse til slutt. Rundt 100 av bygdas yngre skapte en flott atmosfære gjennom de rundt tre timene arrangementet pågikk.

LYSSHOW OG MYE PUBLIKUM. Fra scenen fikk publikum se mange artister og ett flott lysshow.

Tematikken for kvelden var ikke til å ta feil av. Vi ble med en gang møtt av klovner og unge mennesker kledd i sirkus-inspirerte kostymer, i en festpyntet storstue. Gjennom hele kvelden fikk også publikum oppleve korte innslag på storskjermen, der kveldens konferansierer hadde besøkt og snakket med Cirkus Arnardo.

KONFRANSIERER. Othelie Håbesland Holm og Kine Botn Stoveland leverte fra scenen i tre timer og imponerte alle.

Og nettopp konferansierene Othelie Håbesland Holm og Kine Botn Stoveland burde hatt en pris alene for sin jobb fra scenen. De to ungdommene leverte fra øverste hylle kvelden igjennom. På live-scener kan det ofte skje noen uforutsette ting. Da det ble litt småplukk gjennom en ellers perfekt kveld, taklet jentene dette med å improvisere på en utmerket måte, som om intet var hendt.

– Vi var litt nervøse i starten, men jo mer vi sto på scenen jo gøyere ble det, forteller de to ungdommene oss etter «kulturfesten».

MYE PUBLIKUM. De over 700 fremmøtte storkoste seg på fredagens store ungdomsfest.

– Det var dritkult, og så utrolig artig med så mye folk, god stemning og masse flotte og gode innslag. Det er første gang vi leder noe så stort på scenen. Det ga mersmak og vi er litt stolte, forteller de to «sirkus-direktørene» oss.

FRA SPEKTRUM TIL BIRKENESHALLEN. Birkeland Soul Children viste seg frem i Birkeneshallen, etter å ha opptrådd i Spektrum i Oslo. (Foto: Birkenes kommune/Bjørn Vidar Senum Lie)

 

TURNDANS. Vilma Håkedal Tveite holdt høyt tempo og hadde mange kreative dansetrinn i sin opptreden. (Foto: Birkenes kommune/Bjørn Vidar Senum Lie)

Variasjonen i sceneinnslagene var stor, der sang og dans var mest representert. Hele bygda kan virkelig være veldig stolte av hva alle de unge presterte, både på scenen og på utstillingen. Og for ikke å glemme alle ungdommene som sto på «bak sceneteppe», for at kvelden ble en suksess.

Noen markerte seg og imponerte det lille ekstra fra podiet. En jury sendte også en stor gjeng videre til fylkesfinalen i Arendal senere i vinter.

KVELDENS STORE ARTIST. Emilie Montero-Gonzales ble kveldens mestvinnende artist, med publikumsprisen og to scenenummer videre til delfinalen i Arendal. (Foto: Birkenes kommune/Bjørn Vidar Senum Lie)

BA la spesielt merke til fem ulike opptredener, deriblant når to av de samme sangerne og danserne var på scenen.

Den 13 år gamle sangeren Emelie Montero-Gonzales var en av disse. Hun fremførte «Talking to the moon» på en fremragende måte. I tillegg sto hun på scenen med bandet Cluness i et annet nummer, der hun sang «5 hours». De andre i bandet var Arne Ytrehus (15), Julian Stordal (14), Markus Raen (14) og Noah Raen (15). Denne sangen skrev Emelie selv da hun kun var 11 år gammel.

Begge innslagene med Montero-Gonzales ble sendt til delfinalen i Arendal.

STØRST JUBEL OG APPLAUS. Danseren Natalia Glama her under sin solodans «Birthday» imponerte mange.

En annen som markerte seg var danseren Natalia Glama. Hun hadde også to fremføringer, den ene sammen med Helene Lindgren. Her ble det virkelig fart og rytme fra scenen.

– Det var skikkelig artig å opptre foran så mange mennesker. Koreografien til begge låtene som jeg danset til, har jeg selv stått for. Jeg går til vanlig på skole i Kristiansand og elsker dans, forteller 16-åringen oss.

KVELDENS STORE DANSER. Natalia Glama imponerte med sine to danser, som begge fikk finaleplass.

– Og det var så gøy å bli med videre.

Glama gikk videre med begge sine to innslag.

COUNTRYBALLADE. Mathea Solås spilte på piano og sang en flott country ballade med stor innlevelse.

Den tredje som markerte seg var Mathea Solås (14), da hun sang countryballaden «I wan`t let go». Flott stemmeprakt, sammen med godt pianospill gjorde henne til et av flere høydepunkt denne kvelden.

Solås drar også til Arendal og delfinalen.

De andre deltagerne som drar til UKM i Arendal er følgende:

I kategorien utstilling gikk Tina Nygård (19) videre med sin tegning «Beserk», og fikk følge av Kristine Bjorvatn (15) med sitt bilde «Farfar».

«FARFAR». Kristine Bjorvatn (15) til delfinalen i Arendal med dette flotte portrettet.

Dina Løgevik-Solheim (14) med sangen «In the stars» og Julie Bjørnstad (13) med sangen «Stay»

VIDERE TIL DELFINALE I ARENDAL. Med sangen «In the stars» sang Dina Løgevik-Solheim seg rett til delfinalen.

Juryen hadde en vanskelig jobb med å plukke ut vinnerne, som fikk en gavesjekk hver av Birkenes Sparebank.

Ikke ufortjent gikk de to sjekkene på 1000 kroner til sanger Emilie Montero-Gonzales og danser Natalia Glama.

Mathea Solås, Kasper Westberg, Vetle Lied og Johannes Røstad fikk alle fire en gavesjekk på 250 kroner av den lokale banken.

KREATIV BLYANT. Johannes Røstad (10) presenterte tre tegninger og ble belønnet med en gavesjekk fra Birkenes Sparebank. (Foto: Birkenes kommune/Bjørn Vidar Senum Lie)

Publikumsprisen sponset av Kiwi, gikk også til Montero-Gonzales som virkelig hadde en stor kveld på scenen.

SABLA MORO PRISEN. Kveldens band ble kåret av Sabla Moro, og gikk til bandet Stryke, som mottok en gavesjekk på 3000 kroner.

Sabla Moro gir hvert år ut sin pris til et band som opptrer. I år var det bandet Stryke som gikk av med prisen og en sjekk på 3000 kroner, som ble utdelt av Thomas Stensvand.

Fra scenen var det kulturleder Wenche Flaa Eieland, ordfører Gyro Heia og Kjetil Aamlid fra Birkenes Sparebank som delte ut priser og gavesjekker.

Den aller største vinneren av fredagens store kveld, er uansett ungdommene i bygda. De gjorde det aller meste selv rundt arrangementet, kun hjulpet til av noen få voksne, langt bak i kulissene. Rett og slett imponerende.

Dette var det UKM nummer 29 i rekken. Neste år blir det stort jubileum for vår neste generasjon. Da feirer de 30 år, og det blir garantert blir en ny stor festaften i Birkenes.