Ga julegaver til 40 takknemlige familier

UTDELING. Røde Kors Agder, her ved Tor Erik Danielsen og Silje Gundersen gledet mange familier med julegaveutdelingen fra kommunehuset sist onsdag. (Foto: Anne-Karin Haugstulen Tveide)

Røde Kors var onsdag innom Birkenes og delte ut julegaver til 40 takknemlige familier onsdag denne uken.

Røde Kors sin juleaksjon er en årviss tradisjon, og Silje Gundersen i Røde Kors Agder kan fortelle om større behov i år. Både NAV, barnevernet og flyktningtjenesten har spredd informasjon om tilbudet, slik at de som trenger det mest får muligheten til å søke.

Blant familiene som søker så er det mange uten jobb, eller med lav inntekt. I år har det vært en merkbar økning av lavtlønna enslige. Felles for alle er at de opplever at det er vanskelig å få endene til å møtes. Juleaksjonen har vi hatt gjennom flere år, og i år har vi opplevd en økning på 50 prosent når det gjelder ønsker om julegaver, sier Gundersen.

– Familiene er kjempetakknemlig. Det er mye som forventes rundt jul. Det at man kan gi en gave som andre betyr mye, legger hun til.

Familiene melder inn barnas alder og kjønn, og de pakker poser som er best mulig tilpasset, og som barna har lyst på.

– Det går mye i leker, lego og droner, sier Silje.

(Foto: Anne-Karin Haugstulen Tveide)

Juleaksjonen gjøres av frivillige. Hvert år får Røde Kors Agder midler fra Gjensidigestiftelsen til juleaksjonen sin. I år fikk de 180 000 kroner som er øremerket gaver til barna før jul. De gir gaver til barn under 18 år, i år har de også gitt gavekort til mat og julegodter. Røde Kors Agder har nå i førjulstiden i tillegg til Birkenes, vært innom både Lillesand, Grimstad, Froland, Risør, Tvedestrand og Gjerstad. Totalt er det 310 familier i disse kommunene.