Randi Skretteberg overtar butikken på Herefoss

Subhi Salama har drevet Snarkjøp på Herefoss i snart seks år. På nyåret overlater han driften til Randi Skretteberg.

– Jeg er fornøyd med å ha gjort en avtale, og at jeg kan få overlatt driften på en grei måte. Økonomisk så kom jeg ut av det uten gjeld og kan satse videre. Jeg har ikke helt konkrete planer, men i starten vil jeg kanskje jobbe litt på butikken min på Dølemo, så får vi se hva jeg satser på etter hvert, sier Subhi.

GIR SEG. Subhi Salama har drevet Herefoss Snarkjøp i snart seks år, nå overlater han driften til Skretteberg og Aronsen.

Han hadde kontrakt om videre driften i fire og ett halvt år til, men velger nå altså å la andre prøve å drive lokalbutikken videre.

– Jeg håper hun klarer det, og ønsker henne lykke til, sier Subhi.

SKAL DRIVE SAMMEN. Randi Skretteberg og samboeren Leif Aronsen vil fra nyåret av overtar driften av Herefoss Snarkjøp.

– Jeg overtar 1. januar, og har en forsiktig åpning 2. januar, forteller Randi Skretteberg til BA. Det blir veldig, veldig spennende. Jeg hadde lyst til å gjøre noe helt annet, og ser frem til å drive butikken sammen med min samboer Leif Aronsen, sier hun.

De flytta til Herefoss for to og ett halvt år siden, og bor nå i et hus hun har overtatt etter hennes besteforeldre, i nedre del av Gauslåfjorden.

– Det blir utrolig spennende. Jeg har ikke drevet butikk før, jeg har vært regnskapsfører hele mitt liv. Vi synes butikken har et stort potensial. Da vi hørte butikken, var til salgs gikk vi begge noen runder før vi fikk bestemt oss.

Sist uke inviterte hun til et bygdemøte. Der la de frem planene sine, og fikk tilbakemeldinger fra bygda.

– Der opplevde vi en formidabel støtte og dugnadsånd. Det kom en del tilbakemeldinger om vareutvalg og åpningstider, men jeg regner med flere innspill etter hvert, sier hun.

Randi kommer fra Kristiansand, men har hatt nær tilknytting til bygda i alle år. Huset de bor i nå brukte de som hytte tidligere, og her har hun tilbragt mange somre siden hun var lita.

– Vil det bli endringer i driften?

– Ja. Butikken får en ansiktsløfting og kafélokalet skal utvides. Vi ønsker å skape et møtested for bygda. Ønsker å gi noe tilbake, en butikk bygda kan være stolt av. Vi ønsker å ha en kafé av den mer selvbetjente arten, som kan være et tiltrengt møtested i bygda. Utover det så vil vi ha et større vareutvalg, litt som en gammeldags landhandel, her skal man kunne få en malerkost, om man trenger det, sier hun.

De vil fortsatt være tilknyttet Snarkjøp-kjeden. Der er de fleksible og legger til rette for at de kan ta inn lokale varer. Butikken har nå både manuell kasse og selvbetjent. Etter hvert ønsker de å innføre døgnåpen butikk, men det blir antagelig ikke før i 2024.

De nye butikkdriverne har også planer om å legge til rette for en bruktbutikk i den gamle verksteddelen.

Ved årsskiftet overtar de driftsavtalen og kjøper ut varebeholdning og noe innredning. Randi vil med tiden bli daglig leder, men de første månedene er det Leif som står for driften, frem til hun er ferdig med oppsigelsestiden sin.