Tidlig Luciafest på Stoppedalsmyra

TRIVES. Håkon er godt fornøyd med tilbudet på Stoppedalsmyra, og koser seg med lussekatter og Luciafest. Her sammen med teamleder Anne-Grethe Neset.

Beboere og ansatte ved avlastningsboligene på Stoppedalsmyra inviterte til tidlig Luciafest søndag denne uka.

– Tema og fest er etter beboernes initiativ og ønske, de har sett frem til denne samlingen i lang tid, forteller miljøterapeut Renate Thygesen.

PEPPERKAKEHUS. Tarja har bygget pepperkakehus, og viser det gjerne frem for avisa og Dorothea Vestøl. Dorothea er tidligere saksbehandler i kommunen, og har et nært forhold til beboerne. Hun var en av de spesielt inviterte gjestene.

Ved avlastningsboligene på Stoppedalsmyra er det åtte beboere i alderen 6 til 19 år. Tre av dem er på heltid, mens de øvrige er innom i mindre grad.

– Grunnet korona så har vi ikke hatt noen felles samlinger her tidligere. Dette er den første samlingen med foreldre og andre innbudte. Det er godt for foreldrene å komme hit og se hvordan de har det, og treffe andre foreldre for en hyggelig prat, forteller Renate Thygesen.

– Det er ungene har kommet med ideer, planlagt, og vært med å bake og stelle til. De har invitert familiene sine og saksbehandlere og gamle ansatte. Tanken er minst mulig styr og mest mulig kos er planen for dagen, sier miljøterapeuten. Det er flott å endelig kunne samles. Slike små uhøytidelige treffpunkter betyr mye for dem som benytter seg av avlastningstilbudet, sier hun.

TRIVES. Eirik Rislå stortrives på Stoppedalsmyra. Her er han i leiligheten sin sammen med teamleder Anne-Grethe Neset.

Eirik Kopperdal Rislå er en dem som er på avlastning på Stoppedalsmyra. Han er nå på boligen onsdag til mandag tredje hver uke, og er veldig fornøyd med stedet.

– Han gleder seg hver gang han skal hit, og pakker med stor iver dagen i forveien, forteller Stig Einar Rislå.