Nye aktiviteter på kaféen

KAFÉ MED NOE EKSTRA. Lørdagene fremover vil Jørn Martinsen gjerne krydre kafétilbudet med noen ekstra aktiviteter.

I høst startet Jørn Martinsen og kona Ruth Kylland Martinsen opp kafeen i skolehuset på Tjamsland. Starten var god, men etter noe nedgang den senere tid er kafedriverne kreative med å finne nye aktiviteter som kan trekke folk til kaféen.

De nærmeste lørdagene fremover inviterer de til kafé med nogo attåt.

Først ut denne helga (lørdag 22.) er potetbonde Leif Johan Rugsland. Han kommer med poteter og grønnsaker til kafébutikken, men han vil også holde et foredrag om potetdyrking før og nå.

– Det har akkurat vært potetens dag, og vi bruker mye poteter her. Jeg synes det er ekstra gøy at potetene Leif Johan tar med seg på en måte kommer tilbake hit. Det har seg slik at Tobias Tjamsland, bror til min mormor, dyrket poteter på jordene til søstera Ragna Raen. Nå dyrker Leif Johan poteter på de samme jordene. Disse potetene kommer på en måte nå tilbake til gården her, sier Jørn.

I de kommende helgene følger Sigrun Frøysnes Flaa, som vil bake flatbrød. Helgen etter der igjen forteller jeg om osteproduksjon, så avslutter vi med visning av filmen fra Ski-NM på Birkeland fra 1963. Gøy er det at skiløypene da gikk rett utenfor her, sier Jørn og forteller at de gjør dette i håp om å få litt ekstra blest om tilbudet.

Kaféen på Tjamsland har nå hatt åpent i snart tre måneder. Det har vært mye hyggelig besøk, men Jørn setter nok litt ekstra pris på at de har fått besøk av så mange som har gått på skolen.

– Grendeskolehistorien forsvinner snart fra oss. For oss er det ekstra gøy å høre fra dem som gikk her, sier han.