Hang med i halvannen omgang

MÅLGIVENDE. Amalie Snøløs, her i aksjon mot Gimletroll tidligere i høst, gjorde forarbeidet til BILs mål mot Lyngdal/Flekkefjord onsdag kveld.

BIL-damene leda til pause og spilte jevnt med serietoer Lyngdal/Flekkefjord til det gjensto en halv omgang. Så tok kreftene slutt.

– Vi har vist i hele høst at vi henger godt med alle lag til siste halvdel av andre omgang, men vi er litt for dårlig trent, innrømmer BIL-trener Trond Endresen etter 4-1-tapet på Lyngdal-kunstgresset onsdag kveld. Mens Gimletroll 2 holder stødig kurs mot seriegull og opprykk, har Lyngdal/Flekkefjord et solid grep om andreplassen i damenes 3. divisjon. Det hindra ikke birkenesdamene, som ligger på nest siste plass på tabellen, i å ta ledelsen på Lyngdal stadion. Midtveis i første omgang setter Christina Stray Imenes en retur fra keeper i nettet fra kort hold etter godt forarbeid av Amalie Snøløs. 0-1 er også pauseresultatet, etter en omgang der hjemmelaget har ballen mest, mens gjestene har god kontroll på spissene deres og stadig utfordrer hjemmeforsvaret. Kampbildet fortsetter i andreomgang, helt til det er spilt 67 minutter. Da blir BIL-forsvaret for passivt og lyngdølene får utligne. Det samme gjentar seg to minutter seinere, og hjemmelaget er plutselig i føringa.

– Veldig synd, for vi følte vi hadde kontroll der, men etter det andre målet skjer det noe. Da virker det som at tanken sniker seg inn om at nå skjer det igjen, forteller trener Trond Endresen. Når Lyngdal/Flekkefjord legger på til 3-1 med syv minutter igjen å spille, virker løpet kjørt. Men så får Christina Stray Imenes en gigantsjanse til å redusere. Skuddet går imidlertid like utenfor, og istedet legger hjemmelaget på til 4-1 på overtid. Da er løpet definitivt kjørt, og birkenesdamene må reise hjem med de fire poengene de hadde da de kom. BIL-treneren har imidlertid troa på flere poeng denne høsten.

– Med unntak av andre halvdel av andreomgangen spiller vi ikke noen dårlig kamp, så jeg blir veldig skuffa hvis vi ikke vinner flere kamper enn vi taper. Dét må være en målsetting, fastslår Trond Endresen.

 

Kampfakta

Lyngdal/Flekkefjord – Birkenes 1  4-1 (0-1)

Bane: Lyngdal stadion, kunstgress

Mål: 0-1 (22) Christina Stray Imenes, 1-1 (67), 2-1 (69), 3-1 (83), 4-1 (92)

BILs lag (1-4-2-3-1): C. Andresen – K. Grødum, M. Mollestad, K. Lien, M. Mosfjell – K.M. Aamlid Bjelland, A. Urdalen – H. Helleland, M.-L. Endresen, A. Snøløs – C. Stray Imenes. Innbyttere: H. Røstad Matre, R. Svaland Grødum

Dommer: Frank Gilbertson, Kvinesdal IL