Pangstart for friidrettsgruppa

MAKS INNSATS. Denne karen, som vi ikke lyktes å få navnet på, gir alt han har i kuleringen.

Første mandagstreninga møtte det opp 25 barn og ungdommer i øspøs regnvær, andre mandagen var det dobbelt så mange som ville prøve løp, hopp og kast i det nye friidrettsanlegget i Birkenesparken.

– Dette er jo kjempegøy! Det er dette som har vært målet hele tida, å kunne tilby friidrett til barn og ungdom, sier Andreas Emil Hansen. Lederen av friidrettsgruppa i Birkenes IL er et eneste stort smil der han står og ser utover det flunkende nye friidrettsanlegget. I lengdegropa og kuleringen er køen lang av små og store som vil teste spensten og kastferdighetene, og på løpebanen er de eldste ungdommene i gang med fartstrening.

– Nå som anlegget er ferdig er det gøy å se at de storkoser seg med å løpe, hoppe og kaste, smiler friidrettslederen.

Herefossdelegasjon

– Alt er like gøy, synes Kjersti Snøløs Topland. Hun er en av en hel delegasjon barn og voksne fra Herefoss IL som har tatt turen til Birkeland for å teste ut det nye anlegget. I sine gule og sorte klubbdrakter er de godt synlige i mengden.

DREVEN. Kjersti Snøløs Topland er bare 9 år, men har holdt på med friidrett i 4-5 år allerede. Det vises på hoppteknikken.

9-åringen kan fortelle at hun har holdt på med friidrett noen år allerede. Det har ikke Isack Aanesland Strømme. 12-åringen spiller fotball, men har gleda seg til det skulle komme et friidrettstilbud på Birkeland.

GOD HOPPTEKNIKK. Isack Aanesland Strømme (12) viser hvordan det skal gjøres i lengdegropa.

– Jeg synes det er så gøy, sier Isack etter å ha demonstrert god hoppteknikk i lengdegropa.

– Dette er midt i blinken for Isack. Han elsker å løpe, supplerer mamma Torunn som synes det er fantastisk at Birkeland har fått et så flott friidrettsanlegg.

Tidligere friidrettsutøvere

9 år gamle Andrea Espegren er i samme båt som Isack. Dette er bare hennes andre friidrettstrening.

LIKER KULE. Andrea Espegren (9) har allerede funnet seg en favorittøvelse. I bakgrunnen står mamma og instruktør Grete Espegren, som selv har solide meritter i både kule og ikke minst spyd, hvor hun er tre ganger norgesmester.

– Jeg vil lære å kaste kule og sånn, er svaret på spørsmålet om hvorfor hun har begynt på friidrett. Litt av årsaken kan også være at mamma Grethe (tidl. Kleggetveit), tre ganger norgesmester i spyd og NM-sølv- og NM-bronsevinner i kule, er en av instruktørene.

– Vi har vært så heldige få med oss noen dyktige tidligere friidrettsutøvere som instruktører, bekrefter Andreas Emil Hansen.

Inndeling i aldersgrupper

– Framover kommer vi til å dele inn utøverne i flere aldersgrupper, slik at de ikke trenger å vente så lenge på å få prøve de ulike øvelsene, forteller Andreas Emil Hansen. Det blir vekt på bredde for de yngste aldersgruppene, mens de eldre i større grad får velge øvelse.

KLUBBREKORDER. Leder av friidrettsgruppa i Birkenes IL, Andreas Emil Hansen, viser fram plakaten med klubbrekordene på. Den henger til allmenn beskuelse under balkongen på det nye kioskbygget.

– Vi må lodde stemningen litt, så vi ser hva de ønsker, fortsetter friidrettslederen. Friidrettsgruppa kommer til å fortsette med mandagstreninger i Birkenesparken utover høsten så lenge vær- og føreforholdene tillater det. På sikt vil de øke antall treningsdager og se på behovet og mulighetene for å tilby innetrening om vinteren.