Mange vil ha varmepumpe – dobling av salget

DOBLING AV SALGET. Arild Rønning opplever stor interesse for varmepumper. Her er han i ferd med å montere ei varmepumpe i en bolig i Nordåsveien.

Arild Rønning har gjennom firmaet sitt Rønning 4 You, solgt varmepumper i flere år. Han har aldri opplevd maken til interesse som han ser nå.

Det var stor interesse også under koronaen, men i år opplever Rønning at interessen er større enn han klarer å håndtere.

– Nå er det min arbeidstid som begrenser det, jeg kunne solgt langt mer enn jeg rekker over innrømmer han.

Fokus på strømpriser har gjort at interessen for varmepumper har eksplodert i år.

– Det tok helt av for to år siden i korona, og nå tar det av igjen grunnet strømregningene. Jeg vil anta at det er omtrent en dobling av salget nå i år. Det står ikke på markedet, men på min evne til å levere nå, sier Rønning som har vært forhandler for luft til luft varmepumper fra Mitsubishi i 13 år.

Firmaet hans, Rønning 4 You har to bein å stå på. I tillegg til salg og montering av varmepumpe har han serviceoppdrag for bilvaskemaskinene fra WashTec i Agder. Også her har han for tiden mange oppdrag. I løpet av neste måned skal Arild foreta service på alle vaskehallene i Circle-K, Shell og Uno-X fra Mo i Rana og nordover.

– Jeg har nok tatt på meg for mye. Jeg har egentlig ikke tid til så mye annet nå, sier han.

Om man bestiller varmepumpe nå kan man ikke regne med å få den montert før ut i oktober.

– Heldigvis er folk tålmodige. Jeg lever litt på det gode ryktet, tror jeg. De fleste kundene vil gjerne handle av meg, selv om de må vente en måned, smiler han.