Kronglete påmelding

Her er et selvfølgelig svar til et tåpelig spørsmål.

Ja, mine barn skal delta på skolegudstjenesten. Dette til tross for at vi er utmeldt av statens kirke, også kalt folkekirka.

Inntil videre har dere ikke fått fjernet korset i vår nasjons flagg, og vi betegnes fremdeles som en kristen nasjon. Innlogging på Visma sin nettside med kronglete oppbygning vanskeliggjør foreldres påmelding optimalt. Hvorfor ikke la påmeldingen skje ved å hoppe på venstre bein fra parkeringen, til rektors kontor for så å signere med kulepennen i tennene? For de med dataskrekk vil dette være enklere.

Da jeg i min ungdom var på LO sin fagforeningsskole lærte vi noe interessant om hersketeknikk. Om du ønsker en avgjørelse i din favør ved en avstemning, så lar du dine meningsfeller få forholde seg passiv. Dine meningsmotstandere må avgi stemme ved å løfte en hånd eller reise seg, eller som dere ved skolen gjør. Gjør det så kronglete som overhodet mulig. Dette gir deg stemmen til alle passive, likegyldige, og usikre velgere.

La det med det samme være sagt. Ja, jeg ønsker et klart kongeblått kors, med en ren hvit linje mot den blodrøde bakgrunnen heist på våre flaggstenger til 17. mai. For med skolenes lett gjennomskuelige holdninger til vår kristne kulturarv, vet vi at dette er et spørsmål snart vil komme snikende.

Arild Rønning