To pallplasser i Sandnes på Ludvig Østerberg Heia

PALLGUTTER. BILs Ludvig Østerberg Heia (t.v.) på sprintpallen sammen med vinner Elling Broberg fra Jevnaker IF ski og treer Storm Haugenes Pedersen, Hovden Sportsklubb ski. (Foto: Privat)

Birkenes ILs Ludvig Østerberg Heia imponerte stort ved å ta to pallplasser under BLINK-festivalen i Ålgård og Sandnes.

Det 16 år gamle langrennstalentet, som konkurrerte i 17/18-årsklassen, gikk inn til en knallsterk 3. plass under torsdagens BLINK Classics. Her lå han i tetgruppa gjennom samfulle 26 kilometer, men måtte se to løpere foran seg i mål etter et tett spurtoppgjør. Etter løpet røpte BIL-løperen overfor Birkenesavisa at han hadde skumle planer for sprinten, hvor det ble prolog fredag og semifinale og finale i Sandnes sentrum lørdag. Etter en litt treg start med 13. plass i prologen, klinka birkelandsgutten til med 2. plass i semifinalen og fulgte opp med samme plassering i finalen. Dermed er det en smørblid 16-åring Birkenesavisa når på telefon fra Sandnes lørdag ettermiddag.

– Superfornøyd

– Jeg er superfornøyd med BLINK-helga, forsikrer Ludvig. Mest fornøyd er han med innsatsen på sprinten.

– Der er det så mye som skal klaffe for at du skal komme deg videre, taktikk, sporvalg og sånt, forklarer birkelandsgutten. Han tar den sterke BLINK-innsatsen som bevis på at han har gjort mye riktig denne våren og sommeren.

FORNØYD. 16 år gamle Ludvig Østerberg Heia er godt fornøyd med egen innsats under sist ukes BLINK-festival i Ålgård og Sandnes, hvor det ble 3. plass i 17/18-årsklassen i BLINK Classics og 2. plass på sprinten. (Foto: Privat)

– Jeg er i god form om dagen, har fått trent godt i sommer, en god blanding av jobbing og trening. Det lover godt for en god treningshøst og forhåpentligvis en god vinter, sier den talentfulle 16-åringen som har junior-NM på Lillehammer i februar-mars som sesongens store mål. Men først er det

KM på rulleski i Sandnes. Og der målet å gå helt til topps.

2. plass til Elias

Ludvigs storesøster Eline gikk inn til 2. plass i sin sprintprolog, men røyk ut etter en trøblete semifinale. I BLINK Classics ble det 11. plass på BIL-jenta som gikk i K19. Også i de yngre klassene var det birkenesløpere som viste at formen er i anmarsj. I kortløypa (2 km) i Lysebotn tok Elias Gumpen Engesland 2. plass i 14-årsklassen, mens storebror Johannes gikk inn til 6. plass i 16-årsklassen. I BLINK Classics tok Johannes 12. plassen i gutter 15-16 år som gikk én runde i den 13 kilometer lange rundløypa i Ålgård.