Christine på Flakk gård: – Folk har virkelig møtt opp

IDYLLISK. Flakk gård, her med innhusa og folk som koser seg utenfor, ligger svært idyllisk til ved Flakksvann.

Før ferien besøkte Birkenesavisa Flakk gård og Christine Flaa Buene, før hun startet opp med gårdsutsalg hver mandag utover sommeren. Vi dro tilbake den siste mandagen for i år, og snakket med besøkende og vertinnen.

Sola tok godt tak da vi ankom Flakk gård første dagen i august, der det var liv og røre blant mange besøkende. Både store og små koste seg rundt på gårdstunet, ved salgsbodene og rundt alle bordene på plenene som omkranser den idylliske plassen. Og i Melkebua var det stadig kunder innom og kjøpte ulike ting av Christine, som smilende og imøtekommende fortalte om varene.

LAPPER OG SMYKKER. 12-åringene August Flaa Buene og Amund Johan Innholt solgte lapper, mens 13-åringene Thea Othilie Daltveit og Emilie Hunemo ved siden av solgte egne smykker.

Økologiske varer fra gården, egg fra frittgående høner og kortreist mat fra Birkenes. Is og kald drikke var også å få kjøpt inne i det koselige lille lokalet. Ute ved salgsbodene kunne de besøkende få kjøpt kaffe, lapper, lopper, hjemmelagede smykker og en noe ukjent saft for mange.

HYLLEBLOMST. Saften som Daniel Pizarro her serverer kunder, smakte fortreffelig.

Ute i salgsteltet stoppet vi opp hos Daniel Pizarro, som solgte en spesiell type saft.

– Dette er hylleblomstblader som er lagt i vann og som det blir en frisk smak av, forteller Daniel.

KOSTE SEG I SOLA. Elin Birkeland Jensen og Eilin Ask Dugstad var begeistret for stedet og idyllen på Flakk gård.

Vi treffer på Elin Birkeland Jensen og Eilin Ask Dugstad, som sitter og nyter sola på gårdstunet.

– Det er helt magisk å komme på besøk her på gården. Idyllen her er til å ta og føle på, og det Christine får til her er helt utrolig, forteller de.

– Det var en venninne som tipset om at det var verdt å ta en tur, og det var det jammen meg, sier Elin.

– Vi kjenner Christine fra før, men det er første gang vi er her på markedet. Hva den dama får til, og hvilket engasjement, forteller de to.

KJEMPEPLASS. Magnhild Espegren og Karin Aanesland vil anbefal stedet til andre. Her med Gunn Berg Flaa til høyre, som er mor til vertinnen.

Mange har rigget seg til rundt bordene og like ved Melkebua treffer vi på Magnhild Espegren, Karin Aanesland og Gunn Berg Flaa. Sistnevnte er mor til vertinnen, og har selv bodd på gården i mange år.

– Dette er en kjempeplass, helt nydelig. Og selv om vi har vært her før, så var det første gangen på gårdsmarkedet. Dette kommer vi definitivt til å snakke om til andre og anbefale på det sterkeste, forteller Magnhild og Karin.

MELKEBUA. Inne i enden av det store uthuset har Christine Flaa Buene innredet en koselig gårdsbutikk, der besøkende kunne kjøpe ulike kortreiste produkter.

Avslutningsvis tar vi en prat med Christine sjøl, om inntrykkene og besøket i sommer.

– Det har rett og slett vært kjempegøy. Det har vært så inspirerende å kunne ta imot folk her hver mandag. Og folk har virkelig møtt opp og tatt imot tilbudet med stor glede. Salget har gått kjempebra, selv om dette ikke er noe man bli rik på. Men det er noe med det å få til noe, som folk liker og setter pris på, forteller hun.

I SKYGGEN. På det flotte gårdstunet hadde noen av gjestene samlet seg i skyggen av et stort tre.

– Stemningen har vært kjempegod, mange har kommet igjen flere ganger og alle har kost seg rundt på gården, i hagen vår og med dyrene.

– I dag var det siste mandagen for i år, men det blir nok en gjentagelse neste sommer. Men 11. september skal vi ha et større Høstmarked her med flere utstillere og boder, avslutter driftige Christine.