– Fantastisk sommermåned her på Slettene Hage

MANGE BESØKENDE. Gunn Elisabeth Slettene og Geir Hegland er kjempefornøyde med den første måneden med ny kafé.

Siste lørdagen i juli besøkte vi Slettene Hage, nøyaktig en måned etter åpningen av den nye kaféen. Gunn Elisabeth Slettene og Geir Hegland var overveldet over besøkene og antall gjester de første ukene.

Da vi var der den nest siste julikvelden i nydelig sommervær, møtte vi gründerne som fortalte om besøkende fra fjerne strøk.

– Nå har vi jobbet 12-16 timer hver dag i 31 dager. Vi er selvsagt litt slitne nå, men det har jaggu vært verdt alt slitet, forteller Gunn Elisabeth og Geir oss.

– Vi har hatt besøk av mennesker fra utrolig mange land, deriblant kinesere, hollendere, tyskere, sveitsere, dansker, italienere, franskmenn og en familie helt fra Canada. Canadierne likte seg så godt hos oss at de fant ut at de ville overnatte her, så vi rigget selvsagt til plass for dem. De syntes det var en av de flotteste stedene de hadde besøkt på sin Europaturné.

– Herefossingene har også stilt godt opp og bruker oss aktivt, det syntes vi er veldig trivelig. Ellers har det også vært mange nordmenn både fra fjernt og nær, skyter Geir inn.

– Hvordan har omsetningen og salget gått den første måneden?

– Det har gått mye bedre enn forventet disse litt over fire ukene. Med så mange gjester og besøkende, har vi hatt langt bedre tall enn vi hadde kalkulert med.

– Vi har selvsagt hatt hjelp også til driften av kaféen, så det er ikke bare vi som har stått på, forteller Gunn Elisabeth. Vi har hatt en variert meny, og selvsagt med mye lokale råvarer i tillegg til våre egne.

– Hvordan blir det nå utover den siste sommermåneden og høsten?

– Fra og med denne mandagen så endrer vi åpningstidene og planene noe. Vi holder nå fremover åpent på torsdager, fredager, lørdager og søndager. Med jevne mellomrom vil vi ha tilstelninger i helgene. Det kan være alt fra intimkonserter, kurs, mat-temakveld eller foredrag, forteller Geir.