Forberedelsene til det store Elvespelet i 2023 er i gang

DUGNADSARBEIDERE. Fra venstre Alfred Kylland, Inger B. Slågedal, Wiggo Svendsen, Olav Risdal og Kristian Flaa.

Selv om det er over ett år til premieren på bygdas utendørs spel så er arbeidet i gang. Spillestedet blir Camp Flakksvann og prosjektgruppa som jobber med forberedelsene hadde møte i juni og la planer sammen med vertskapet Grete og Jon som eier eiendommen. Spilleperioden blir i august 2023.

Birkenes ungdomslag står som arrangør av spelet og mange brikker er allerede lagt.  En slik forestilling er på alle måter et stort løft og vi håper mange vil være med på å få til en gjennomføring.  Dette skal være hele bygdas forestilling og kulturleder Wenche Flaa Eieland er med i prosjektgruppa.  Det kommer til å være bruk for mange dugnadshender, og hvis du kan tenke deg å være med så kan du ta kontakt med en av oss i prosjektgruppa.

PROSJEKTGRUPPA SOM GJØR FORBEREDELSENE. Fra venstre Wenche Flaa Eieland, Øystein Svaland, Inger Birkeland Slågedal, Iren Sommerset, Rune H. Risdal, Anne Svendsen, Kristian Flaa og Vigdis Svaland. Synnøve Bjorvatn og Gunnhild Hansen er med i gruppa, men var ikke til stede.

I mai ble manus levert fra Rune Belsvik og etter det har noen lokale ildsjeler gjennomgått teksten og «oversatt» den til Birkenesdialekt. De fleste skuespillerne er nå på plass og her blir det mange lokale ansikter å se på scenen.

Under forberedelsene til spelet ble det klart at ungdomslaget kunne disponere et publikumsamfi som sto i Høvåg etter oppsetningen Jerbyrden i årene 2009-2013.  For å kunne disponere amfiet måtte det demonteres og vi er heldige som har med oss Kristian Flaa, han har stilt som dugnadsleder og selv gjort en stor innsats.  Det meste av amfiet er nå fraktet bort.  Amfiet skal lagres innen det settes opp på Flakk til forestillingene neste år.

 

Iren Sommerset

Leder i Birkenes ungdomslag

____________

Brukerskapt