Ingrid Mosfjell (19): Har fremtidsplanene klare

Birkenesavisa har siste året møtt mange unge studentene og medarbeiderne på ulike arbeidsplasser i bygda. Denne uka har vi tatt en prat med en aktiv ung kvinne fra Mosfjellheia. Ingrid Mosfjell har nettopp avsluttet russetiden, jobber fast på Kiwi og har søkt tre høyskoler til høsten.

19-åringen sitter i kassa når vi stikker innom butikken i sentrum. Etter å ha ekspedert kundene i kassa, får vi en prat med Ingrid.

– Her stortrives jeg, og har jobbet her siden jeg var 16 år. Flotte, snille, gøyale medarbeidere og en gild sjef i Else Lill Karlsen, gjør at det alltid er fint å komme på jobb her. Nå jobber jeg 40 prosent i fast stilling. Samtidig har jeg gått på Lillesand videregående skole, og har nettopp avsluttet russetiden etter tre år. Med det har jeg fått den studiekompetansen jeg trenger for min videre utdannelse.

– I sommer skal jeg jobbe mye mer enn de 40 prosentene jeg har, og så mye Kiwi ønsker å bruke meg frem til studiestart igjen. Til høsten så håper jeg å komme inn på studier som barnehagelærer. Jeg har søkt tre ulike steder med denne utdannelsen – høyskolen i Kristiansand, i Grimstad og i Stavanger. Og jeg håper å komme inn på en av disse, kan Ingrid fortelle oss.

Hun bor hjemme på Mosfjellheia sammen med sin familie, mor Anne Kathrine og far Eivind Mosfjell, og sin to år eldre bror Magnus.

– Nå jobber jeg fast annenhver helg og på ulike dager de forskjellige ukene i måneden. Det har jo gått litt penger i russetiden i vår, derfor er det greit å legge seg opp litt penger til studiene til høsten igjen. Da er det greit å jobbe så mye jeg kan.

Avslutningsvis spør vi hva den hyggelige medarbeideren på Kiwi bruker å drive med på fritiden.

– Det er ikke så veldig mye, men nå har det vært en del aktivitet i russetiden de siste ukene og månedene. Men jeg liker godt å trene, og bruker treningsstudio så ofte jeg får tid. Ellers er jeg mye sammen med vennegjengen min på fritiden, og nå utover våren og sommeren er det jo perfekt å møtes på kveldene, og i helgene når jeg har fri fra jobb.