Venter hele 200 ungdommer på Joker Fritidsklubb 16. mai

I forbindelse med at flere ulike organisasjoner I Birkenes igjen går i sammen om å skape et flott og gøy program for ungdommen, dagen før nasjonaldagen, så har vi tatt en prat med leder Henny-Eline Håkedal.

Joker Fritidsklubb og Birkenes Menighet i samarbeid med Birkeland Musikkorps, Birkenes Speidergruppe og Birkeland Frikirke ved Friends, lager igjen et storstilt opplegg for ungdommen i kommunen på 16. mai. På grunn av koronaen har ikke dette vært arrangert nå på tre år.

24-åringen Henny-Eline Håkedal er godt kjent med Joker Fritidsklubb, og har siden hun var gammel nok som 8. klassing vært der hver onsdag og fredag. Nå som voksen har hun fortsatt å engasjere seg i fritidsklubbens aktiviteter for og med ungdommene.

– Jeg begynte i lederteamet på Joker Fritidsklubb etter jeg ble 18 år gammel. Det er så givende å være med på dette, og som voksen kunne jeg ikke slutte å være med.

– I Birkenes har vi mange supre ungdommer, og de engasjerer seg. De lærer å ta ansvar hos oss, og beviser at de tar selvstendige valg i engasjementet sitt på våre arrangement og kvelder. Dette har vi sett hos oss på Joker i flere år. Dette gjelder også i de andre organisasjonene våre i hele Birkenes.

VOKSNE LEDERE PÅ JOKER. Fra venstre Daniel Haugebo, Henny-Eline Håkedal, Gøran Frigstad og Kristoffer Svendsen. (Foto: Joker Fritidsklubb)

– 16. mai da er det full rulle for ungdommen oppe ved Joker, har vi skjønt?

– Det blir full fart fra oppstart klokken 19 og utover til klokken 22. Da skal det skje mye ute på plassen utenfor fritidsklubben oppe ved Valstrand skole. Dette har vi hatt veldig god respons på tidligere, og håper på opp mot rekorddeltagelse i år. På det meste har det møtt opp 200 ungdommer denne dagen fra Birkeland. Så dette gleder vi oss skikkelig til, sier Håkedal.

– Det blir masse artige utfordringer, og ungdomsopplegg utover kvelden. Vi skal ha en hinderløype, vi skal ha cupkake-pynting, bruskasseklatring og kanonball-turnering. Vi har leid inn en Bungee-run for dagen til hinderløypa, og i tillegg leid inn sumo-drakter til ungdommene.

– Premiene i år er utrolig bra. Vi har to hovedpremier, som er Coca Cola kjøleskap til en verdi av 2 000 kroner per stykk. Disse to premiene er alle som kommer med i trekningen om, på en billett de får når de kommer. Ellers er det premier i alle konkurransene. Og arrangementet er selvsagt gratis for alle, forteller Håkedal.

– I år håper vi at så mange ungdommer som mulig fra hele kommunen stiller opp. Og tenk om vi kunne slått rekorden på antall unge mennesker samlet på en gang her. Det hadde vært skikkelig gøy, sier ungdomsarbeideren på Joker.

– Vi som steller i stand dette og jobber for å få arrangementet til, har også mange å takke. Spesielt må vi berømme, og sende en stor takk til Birkenes kommune og menigheten i bygda, for å støtte oss på denne dagen.

– Videre må vi takke Kristen Flaa, som stiller kranbil til disposisjon for oss når vi skal ha den populære bruskassebyggingen.

– Dette er også dagen der alle i 7. klasse i Birkenes blir invitert for første gang til Joker. Etter 16. mai og før de starter i 8. klasse, kan de besøke Joker og bli medlemmer fremover hver onsdag og fredag.