Strålende fornøyd med 10. Steinsland Bygdemaraton

VINNER OG PREMIEUTDELER. Lars Helge Birkeland var invitert som premieutdeler, og stilte selv opp i halvmaraton, og vant sin klasse. Her omkranset av kona Fanny, og Odd Gunnar Tveit.

Steinslands bygdemaraton gikk av stabelen i helga. De 52 løperne har funnet veien hjem, og Odd Gunnar Tveit har fått i seg maratonfestens siste «blaudkage» stykke, i hvert fall for i år.

Steinsland bygdemaraton preger Steinsland sterkt den helgen den pågår. Store deler av grenda er engasjert i gjennomføringa, og Odd Gunnar setter sitt klare preg på arrangementet. Han innbyr hele løperfamilien til løpsfest rundt Ogge, og da gjelder det ikke bare løpet. Løpsgeneralen er ikke snauere enn at han inviterer mange løpere hjem til seg og tilbyr overnatting og masse sosial hygge i tillegg. Foruten en fantastisk tur rundt Ogge preges bygdemaratonet av en enkel sjarmerende stil, med haugevis av premier, og masse «blaudkage».

LØPSGENERAL. Odd Gunnar Tveit, sammen med familie og medhjelpere arrangerte sitt 10. Steinsland Bygdemaraton i helga. Selv løp han sitt maratonløp nr 276.

Det var det 10. i rekken av bygdemaraton på Steinsland, i regi av Odd Gunnar Tveit og kona Sigrun. Med seg har de også fått verdifulle hjelp av et knippe funksjonærer fra Birkenes IL, og god hjelp fra naboer og andre støttespillere.

– Vi fikk mange gode tilbakemeldinger. Det er bare moro å være med å arrangere dette, sier Oddvar Glidje, mangeårig funksjonær for steinslandsløpet.

På Bygdemaratonets egne facebooksider ser vi virkelig at entusiasmen flommer over.

– Det er vi utøvere som skal takke, for makan til maraton finnes ikke i Norge. Hvor hele familien er engasjert, og ikke minst at alle hver især får med hjem flotte premier. Takk til deg Odd Gunnar og din kjære kone Sigrun. Jeg har allerede meldt meg på for neste år, skriver Oddbjørn Wetteland, fra Sandnes.

– Tusen takk for perfekt arrangement som alltid Odd Gunnar. I toppen over Norges best organiserte løp etter min mening, skriver Isabel Aarnes.

– Jeg henger meg på. Ut fra arrangementet er det Norges beste maraton. 1000 kilometer kjøring er litt heftig, men i år tok jeg jobben, og er supert fornøyd med det, følger Per Audun Heskestad fra bergenstraktene.

Blant de lokale heltene markerte premieutdeler Lars Helge Birkeland seg godt i halvmaraton. Han vant sin klasse foran hjemmehåpet Andreas Tveit.

For arrangørfamilien Tveit var det flere som markerte seg. Odd Gunnar vant sin klasse, og løp for øvrig sitt maratonløp nummer 276. Best i sin klasse var også Odd Gunnars svigerdatter Eirin Tveit.