Den store FUS-dagen med barna i fokus

Siste torsdagen i april hvert år markerer alle FUS-barnehager rundt i landet, at de er noe større enn seg selv. Fellesskapet i barnehagene er temaet denne dagen, også på Birkeland og på Herefoss.

Birkenesavisa besøker Birkenesparken denne torsdagen da FUS sin barnehage på Birkeland feirer dagen sin. På Herefoss hadde de på samme tid sin markering, med barna i deres barnehageavdeling.

Daglig leder Lene Osenbroch fortalte oss litt mer om hva dagen betyr for dem.

(Arkivfoto)

– Vårt fellesskap av barnehager arbeider sammen mot samme mål. Vi skal ha høy kvalitet i alle våre barnehager, slik at barna hos oss får et positivt selvbilde, er trygge og forskende, trives i lek og har vennekompetanse.

– Barna hos oss skal glede seg til «resten av livet», og de vet at de har påvirkningsmulighet og at innspillene deres teller. FUS barn skal ha det gøy i barnehagene våre, sier Osenbroch.

– Vi ønsker å gi barna mulighet til å ha det gøy sammen, og også knytte vennskapsbånd på tvers av avdelingene våre, forteller Osenbroch.

– Som daglig leder ønsker jeg også å takke alle mine medarbeidere. All ære til våre flotte ansatte som har bidratt til å planlegge denne dagen for barna våre.

Barnet først, er hovedtema for FUS-dagen.

– Vi lager en dag med masse gøy for barna. Det gjøres litt ulikt på småbarnsavdelingene, de har eget opplegg på grunn av alderen sin. På Herefoss har de sitt eget opplegg, men alle markerer dagen på en eller annen måte. Det er barna i fokus og vi voksne skal lage aktiviteter for dem, avslutter FUS sin daglige leder.

48 barn møter oss ved den nye kiosken i Birkenesparken ved lekeapparatene. Her er det pedagog og nestleder Cecilie Enge Stie som møter oss, sammen med flere nysgjerrige barn som lurer på hvem denne bladfyken er.

I kiosken er det gjort klart til pølseservering i det vi ankommer. Her stiller barna seg opp i kø i kioskluka, og forteller om de skal ha pølse med lompe eller i brød. Når de har fått det de skal ha, går de til sin avdeling for å spise.

Avdelingene heter Bukkene Bruse, Tommeliten og Trollungene – og er delt inn i de ulike alderstrinnene.

Barn er selvsagt som alle barn flest, og løper rundt på hele fotballbanen, rundt kiosken og ved lekestativene. Her er det full aktivitet under ballongene som er hengt opp anledning dagen, av de voksne.

Stadig kommer barna bort og forteller om alt mellom himmel og jord, om ting de er opptatt av. Fra barnemunn kommer det historier om kjæledyrene deres eller favorittleketøyene. Støynivået er selvsagt akkurat slik det skal være, med nærmere 50 barn mellom tre og seks år i full aktivitet.

Vi er imponert over den roen og tålmodigheten de ni voksne som er på jobb viser. De har et håndlag med barna som er imponerende. Barna viser stor glede mens de flyr rundt med restene av pølse i lompe og leker. Ivrige med litt ketchup rundt munnen og et lite sandkorn eller tre på pølsa, så er de stadig borte til oss og lurer på om vi ikke kan ta bilder av dem.

Dagen deres startet med at de gikk i tog ned fra barnehagen. Etter vårt besøk skulle de gå tilbake, og feire dagen videre i barnehagen.

– Da skal vi få is og masse godterier, kunne barna ivrig fortelle oss.

At de var godt opplært i tidlig alder, skjønte vi da vi gikk. For mange av dem skulle si farvel på sine måter, fra alle steder, som takk for vårt besøk denne trivelige dagen i Birkenesparken.