Geir Atle fikk ja på fullsatt Elland Road

FRIDDE PÅ HELLIG GRUNN. Geir Atle frir til Susanne på tribunen på Leeds sin hjemmebane Elland Road. Geir Atle har vært Leeds-supporter siden han som 10-åring begynte å skrive ned engelske fotballresultater i ei kladdebok og oppdaga hvor lett det var å skrive «Leeds» med løkkeskrift. Susann er etter sigende klubbnøytral, men engasjert, fotballsupporter. (Foto: Skjermdump TV2 Sport Premium)

Lørdag fikk Leeds-fans over hele verden være med da birkelandsgutten Geir Atle Ellingsen gikk ned på kne, fridde og fikk ja fra sin Susann Tettli.

– Jeg har tenkt på det ganske lenge, men det har bare vært en artig tanke, en sånn som en tenker en ikke skal gjøre noe ut av. Men da det kom til at vi skulle til Leeds…, begynner Ellingsen. Den kommende brudgommen, også kjent som trener for Birkenes ILs herrelag i fotballens 5. divisjon, har vært Leeds-supporter siden 1990. Han forteller at samboeren har vært fullstendig klar over at dersom han skulle fri, så måtte det skje på en eller annen tur, i alle fall ikke hjemme på Birkeland.

Uvitende brud

Hun hadde imidlertid ingen anelse om hva som skulle skje i pausen i Premier League-kampen på Elland Road sist lørdag.

– Jeg visste ingenting, men Geir Atle oppførte seg så rart. Han sa nesten ingenting, det bruker han å gjøre hvis det er noe han tenker på, forteller Susann.

(Foto: Privat)

– Planen var egentlig å gjøre det for to år siden, da jeg fylte 40, men så kom pandemien, forteller Geir Atle. Da de i januar endelig bestilte Leeds-turen og favorittklubbens egen TV-kanal LUTV sa ja til å vise frieriet på storskjerm i pausen, ble det alvor av planene.

– Da kjente jeg litt på nervene, men tenkte at nå må vi bare dra til her og gjøre det, ler Geir Atle.

Kommentarer fra TV2-ekspertene

Som sagt, så gjort. I pausen i Premier League-kampen mellom Leeds United og Southampton på Leeds Uniteds hjemmebane Elland Road sist lørdag, gikk han ned på kne og fridde til Susann. Seansen ble ikke bare filma av LUTV, den ble også fanga opp av BBCs kameraer og kringkasta til alle som så kampen, inklusive TV2s seere.

(Foto: Skjermdump BBC)

– Og her er det et herlig bilde med norske øyne, et norsk frieri, det er Geir Atle og Susann, og det ser jo ut som det ble et ja, sa TV2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

– Det hadde jeg aldri tatt sjansen på, aldri i livet! Tenk den offentlige ydmykelsen med å få et nei der og da, repliserte ekspertkommentator Erik Thorstvedt.

– Se på Susann, da, du ser jo at hun er glad for å bli fridd til! Dette er rein lykke. Fantastiske bilder fra Elland Road. Vi gratulerer Geir Atle og Susann og håper de får et langt og lykkelig liv både med hverandre og med Leeds, avslutta Stamsø-Møller.

Overrumpla av mediekjøret

Geir Atle følte seg rimelig sikker på å få «ja», selv om han vet at samboeren ikke er typen som liker å stikke seg fram foran 37.000 publikummere på en fotballstadion, og i alle fall ikke på TV!

(Foto: Privat)

– Jeg blir veldig fort flau, så jeg hadde lyst til å løpe til nærmeste nødutgang, men da visste jeg at vi hadde fått masse medieoppmerksomhet, ler Susann. Medieoppmerksomhet ble det like fullt, og dét i et omfang paret ikke var forberedt på.

– Jeg visste at LUTV ville filme, men ikke at de store TV-selskapene ville sende det live, forteller Geir Atle. Gratulasjonene har strømmet inn, fra familie, venner og bekjente. Paret har også blitt kontakta av lokalavisene hjemme i Norge, Yorkshire Evening Post har slått opp frieriet, og TV-nettverket ITV har bedt om et intervju. Susann og Geir Atle har også blitt invitert på konsert med bandet som ble spilt over høyttaleranlegget da Geir Atle fridde. Bandet har i tillegg gjort det klart at de gjerne spiller i bryllupet!

– En fantastisk opplevelse

All viraken til tross, Susann var aldri i tvil om at hun skulle svare ja, og understreker at hun ikke ville vært den spesielle opplevelsen foruten.

(Foto: Skjermdump TV2 Sport Premium)

– En fantastisk opplevelse, både frieriet og selve turen. Det er et minne vi tar med oss i grava. Det kunne ikke blitt bedre, forsikrer den kommende bruden, før hun avslutter:

– Men vi er glade det er i avisen i dag, og så er det over i morra, for vi ønsker egentlig ikke så mye oppmerksomhet rundt det.