Full fest på golvet og full fyr fra artistene på scenen i Birkeneshallen

1000 festglade mennesker fikk oppleve fire ulike band på scenen da Sabla Moro arrangerte musikkfestival lørdag kveld og natt. I løpet av åtte timer kunne publikum kose seg sammen til musikk, show og prat rundt i hallen.

Det lokale bandet Rød Mix var først ute på scenen, og allerede da var det kommet mye folk innenfor portene. De spilte i rundt en time til stor glede for de lokale entusiastene. I birkenesbandet spiller også de to arrangørene i Sabla Moro, Pabben Ellerno Botn og Thomas Stensvand.

Da Birkenesavisa ankom rundt klokken 20 var det en lang kø foran inngangen, og det dannet seg en liten flaskehals da publikum skulle registrere seg inn. Til tross stor kø var det godt med folk inne i hallen, som fikk med seg Rød Mix sine kjente låter.

Senere på kvelden var det Rednex som entret podiet i hallen, som da nærmet seg fullt hus. Den svenske gruppa satte standarden for hva som skulle komme denne kvelden, med sin bluegrass/countryinspirerte musikk. Da svenskene dro i gang deres mest kjente låt fra 1994, «Cotton Eye Joe», så gikk publikum «banans» i full jubel, allsang og dansing rundt i lokalet.

Deretter kom kveldens største sceneshow, med Halva Priset. Partybandet med Petter Bjørklund Kristiansen i spissen, hadde med seg et pyroshow som virkelig satte «fyr» på publikum, som nå sto tett i tett rundt i lokalene. I tillegg til musikken og låtene sine, vartet de opp med mye konfetti sammen med pyroen. Konserten til Halva Priset ble avsluttet med et realt smell, som virkelig fikk eventuelle sovende til å våkne i Birkeneshallen.

Avslutningsvis var det «nachspiel» og rockegruppa Ingenting fra Sandnes som avsluttet enkvelds-festivalen i Birkeneshallen. Bandet ble startet så langt tilbake som i 1989, men holder fortsatt i høyeste grad koken. Et festglad publikum, nå mer i nettopp nachspiel modus, var fortsatt i ekstase og fortsatte festen ut i de små nattetimene.

Arrangementet må sies å være en suksess for Sabla Moro. Mange festglade mennesker, som var svært glade for igjen å kunne møtes, danse og ha det moro.

Med så mange mennesker samlet på ett sted med alkoholservering, kan det av og til ende i noe knuffing og bråk. Dette så vi ikke noe til, men derimot bare glade og feststemte mennesker. Vertene Sabla Moro må sies å kunne se tilbake på et vellykket arrangement, og med kanskje det største sceneshowet noen gang i Birkenes.

Liten tvil om at korona-tiden har satt sine spor, og dette arrangementet kom i rett tid for mange.